Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Държавата в помощ на работещите майки: Търсят се детегледачки
Автор: Екип Ruse24.bg 13:36 / 27.01.2019Коментари (0)1049
©
Започна нова програма за осигуряване на детегледачки за майките, които искат да се върнат по-рано на работа. Тази година приемът е разширен. Специално внимание е обърнато на многодетните семейства. Най-голям интерес към програмата има в София, Пловдив и Ловеч.

Мария и Атанас разчитат на детегледачка за отглеждането на дъщеря си. Когато кандидатстват по програмата, детето им е на малко повече от годинка. И двамата се страхуват да запишат малката в ясла, затова вече почти година разчитат на грижите на близък роднина. Днес са спокойни, че детето им е в сигурни ръце.

Мария Кузманова-Цвяткова: Полезно е не на 100, а на 1000%. В днешно време животът ни е много динамичен и съответно връщането ми на работа трябваше също да се осъществи бързо, за да може все пак и процесът, който е там да не изостава.

Атанас Цвятков: Реално погледнато не нарушава финансовия баланс, нали отпускането на средства. Лично на мен това най-много ми повлия, защото субсидиите, които трябваше да отделяме от семейството, със сигурност щяха да са проблем.

Мария Петрова, началник отдел "Наблюдение, координация и изпълнение на европейски програми", Агенция по заетостта: Предният прием на заявления отчетохме доста сериозен интерес от страна на родителите. Близо 3000 заявления бяха подадени в бюрата по труда, 1500 са родителите, които са одобрени, 1425 са към момента назначените детегледачи на трудов договор.

Към момента най-възрастният детегледач е на 81 години. Любопитно е, че към програмата за гледане на деца има голям интерес не само от страна на жени, а и на мъже. Тази година специално внимание е обърнато на многодетните семейства. За тях е допустимо да кандидатстват по програмата докато децата им навършат 12 години. Разликата е, че хората, които ще се грижат за подрастващите, ще са на 4-часов, а не на пълен работен ден.

Всички, които имат интерес от тази социална услуга, могат да подават заявления в бюрата по труда в цялата страна до 28 февруари. Документите могат да бъдат подадени и онлайн, предава БНТ.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: