Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Митничари унищожиха 25 милиона цигари!
Автор: Екип Ruse24.bg 13:26 / 13.12.2018Коментари (0)1340
Над 25 млн. къса безакцизни цигари и над 1.5 тона тютюн бяха унищожени под контрола на Агенция "Митници“ при процедури организирани от три териториални митнически управления - Бургас, Пловдив и Югозападна. При една от последните процедури на 29 ноември под контрола на митниците Бургас и Пловдив бяха изгорени 7 111 780 къса цигари и над 1 тон тютюн за пушене и тютюн за наргиле в пещите на циментовия завод "Холсим България" АД в с. Бели извор, Врачанско. 5 907 580 къса цигари и 1020 кг тютюн за пушене и ароматизиран тютюн  за наргиле бяха унищожени под контрола на Митница Бургас.

Цигарите и тютюнът са от различни марки и са без български акцизен бандерол. Тютюневите изделия са открити на МП Капитан Андреево при щателни митнически проверки по метода "анализ на риска“ на превозни средства и пътници и са задържани за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи. Друга част от унищожените цигари са задържани с разписки от преминаващи пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос от две кутии. Под контрола на Митница Пловдив са изгорени други 1 204 200 къса цигари без български акцизен бандерол, задържани при щателни митнически проверки на МП Капитан Андреево, съхранявани в склад на митницата.

При отделна процедура под контрола на Митница Бургас са унищожени 130 180 къса цигари, задържани на МП Лесово. При други пет процедури през годината са унищожени 18 060 000 къса цигари и близо половин тон нарязан тютюн за пушене, по различни досъдебни производства от предходни години. Нелегалните тютюневи изделия са задържани при съвместни проверки на митнически служители от Митница Югозападна и гранични полицаи на ГКПП Илинден.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: