Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Горанов приел апартамент от кръстника си заради земетресение
Автор: Екип Ruse24.bg 13:15 / 03.12.2018Коментари (11)1686
© Нова тв
"Към момента, в който съм декларирал, че ползвам апартамента на Иван Сариев, аз съм преценил, че това не е конфликт на интереси, но ако Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество се произнесе в друг смисъл, ще си нося последствията". Това заяви в студиото на "Здравей, България" по Нова тв финансовият министър Владислав Горанов. Повод е проверката на прокуратурата за луксозен апартамент, който той ползва заедно със семейството си безвъзмездно. Жилището е в комплекс, строен от Братя Домусчиеви, а собственик на имота е кръстникът на Горанов.

"Нека започнем от това, че жилището, което обитавам, не е мое. През 2012 година, помните, имаше едно голямо земетресение, което разтърси Перник и стигна до София като въздействие. Тогава заедно с моето семейство живеехме на висок етаж (10-и) в центъра на София. Стресът и уплахът, който изпитаха тогава невръстните ми деца, ни накара да се възползваме от предложението на кръстника ни – моя и на моите деца Иван Сариев. Жилището е закупено от него с инвестиционна цел, всички сметки за ползването на жилището заплащах аз и в момента, в който се промени закона и трябваше тези факти и обстоятелства да се декларират, аз много мислих дали всъщност това представлява проблем за мен. В края на краищата тази преценка ще бъде направена от Антикорупционната комисия", коментира Владислав Горанов.

На въпрос как ще коментира очакванията на хората, че обикновено този, който дава нещо безвъзмездно, очаква да получи нещо, Горанов отговори, че отношенията му с Иван Сариев са от преди той да заема публични длъжности.

"Нека да се изследва – ако няма спечелени обществени поръчки, ако няма специално третирани фирми от страна на приходната администрация, по какъв начин съм попаднал в конфликт на интереси. Защото в противен случай като финансов министър, който ръководи едни от най-големите администрации в държавата, и то свързани с целия икономически живот, аз трябва да се затворя като отшелник някъде и да не се виждам с жив човек", каза още Владислав Горанов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Защо нормалните хора не получават безвъзмездно луксозен апартамент?!? Въпросът е риторичен... Този боклук защо не намали ДДС на горива, храни и енергия на 10% в най-бедната държава в ЕС...? И този въпрос е риторичен... :(
+1
 
 
Просто Сариев има пари да докаже че може да го закупи този апартамент но РЕАЛНИЯТ купувач ако не е подарък от Домуса е този министър.Къде ни хвърляш да ни обясняваш дали печелил обществени поръчки.
+1
 
 
Той не го е крал,ноооо да каже и за вилата,защо мълчи,яяя тук си сменил готиния часовник с по обикновен на тази снимка и тези ли неща кръстника му ги е дал за ползване.
+1
 
 
Чопър,като ти е толкова мил този престъпник и го защитаваш, настани го в твоя апартамент. Твоя кръстник, защо нищо не ти е дал. Защото, ти не си му дал. Безплатно и брат ти не дава. И оставете тези БСП и Гербове и т.н.. Всички те са рожба на партията майка БКП.
+2
 
 
Няма, бе, как ще има конфликт на интереси? И месията с 12.000 лева влог :-) Жив да го оплачеш. Пък кметовете милионери. Луда работа! Но всичко е наред. Щом народът е дълбоко приспан от Ферми, Брадъри и антосоциални мрежи. Нет да има. Другото е у ред.
-2
 
 
Я да си го на***ат всички ревльовци от БСП. Кръстник му е,не е филанкишията. Да питат онази овца кака Кори в какъв апартамент живее селянката от монтанско и с какви пари го купи.Както и как плати за синчето си да учи в САЩ.Всичките води ненапити до Горанов опряха,че живеел в апартамент на кръстника си. Що да не ? Да не го е крал ?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: