Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (2)
Малшанс и съдийски грешки доведоха до загуба на Дунав
Автор: Екип Ruse24.bg 21:32 / 17.08.2018Коментари (0)3614
© ФК Дунав
"Дунав“ загуби с 0:2 от "Славия“ мача от 5-ия кръг на Първа професионална лига. Халфът на "драконите“ Божидар Васев изпусна дузпа през първото полувреме, а през втората част главният съдия Валентин Железов определено повлия на крайния резултат на Национлания стадион "Васил Левски“.

В рамките на две минути – между 61-ата и 63-ата той не отсъди втора дузпа за "Дунав“ и свири изключително спорен наказателен удар за домакините.

Наставникът на “драконите" Малин Орачев бе направил две промени в състава си – срещата стартираха Красимир Станоев и Глаусио Да Силва вместо Бранимир Костадинов и Мухамаду Ндиайе.

“Дунав" можеше да открие резултата още преди да е изтекла и минута от двубоя. Иван Коконов получи топката на границата на наказателното поле, шутира много хубаво с десния крак, но вратарят на “Славия" Георги Петков спаси.

В 22-та минута на мача дойде и първата възможност за домакините. Александър Александров проби отдясно и центрира, Милчо Ангелов укроти топката в наказателното поле на "Дунав“ и шутира силно, но топката премина над гредата.

Три минути по-късно Глаусио Да Силва получи топката отляво в наказателното поле, шутира, топката се удари в ръката на Андреа Христов и главния съдия Валентин Железов отсъди дузпа. Зад топката застана Божидар Васев, шутира в центъра на вратата, Георги Петков изби с крак.

Второто полувреме отново започна с положение за “Дунав". В 50-та минута Иван Коконов центрира отляво по атаката на “драконите", Светослав Ковачев свали топката с глава на далечната греда, но защитник на “белите" изчисти в корнер. Две минути по-късно отново Светослав Ковачев имаше възможност да застраши вратата на “домакините". Той се възползва от грешка на защитник на “Славия", навлезе в наказателното поле, но си поведе силно топката и тя попадна в ръцете на Георги Петков.

В ответната атака шанс за гол имаха и домакините – Галин Иванов центрира отдясно, Цветелин Чунчуков стреля с глава, но топката премина встрани от вратата на “Дунав".

В 58-та минута Малин Орачев направи първата си смяна – Мухамаду Ндиайе замени Глаусио Да Силва на върха на атаката на "драконите“.

Между 61-та и 63-та минути главният съдия Валентин Железов се превърна в главно действащо лице на терена и с отсъжданията си определено повлия на крайния изход на мача. Първо Мухамаду Ндиайе бе изведен перфектно в наказателното поле на домакините, Георги Петков го пресрещна и фаулира, но сигнал за дузпа не последва. В ответната атака Железов отсъди доста дискусионен наказателен удар за “белите", при което "потърпевшият“ Галин Иванов бе в положение на засада. Именно той бе точен от бялата точка – 1:0.

В 67-та минута футболистите на “Славия" удвоиха резултата – Славчо Шоколаров шутира силно от 25 метра и изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на “Дунав".

Четвърт час преди края на мача Малин Орачев направи две промени в състава си – Бранимир Костадинов и Ахмед Ахмедов заеха местата на Красимир Станоев и Борислав Балджийски.

Десет минути преди края на мача Ахмед Ахмедов стреля с глава, но вратарят на "Славия“ спаси.

“Дунав": 12. Филип Димитров, 83. Христо Попадийн, 16. Мартин Ковачев (к), 5. Георги Динков, 14. Божидар Васев, 4. Петър Патев, 31. Красимир Станоев (73`- 77. Бранимир Костадинов), 25. Борислав Балджийски (77`- 9. Ахмед Ахмедов), 17. Иван Коконов, 98. Светослав Ковачев, 94. Глаусио Да Силва (58`- 27. Мухамаду Ндиайе).

Старши треньор: Малин Орачев

Още по темата: общо новини по темата: 162
29.05.2019
27.05.2019
26.05.2019
23.05.2019
20.05.2019
19.05.2019
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: