Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Пиян взе медсестра за заложник, закани се да я убие с ножица
Автор: Екип Ruse24.bg 17:59 / 17.08.2018Коментари (1)972
© Ruse24.bg
Поредно нападение над медик се случи тази нощ в болницата във Велико Търново "Д-р Стефан Черкезов". Агресията на пиян пациент от вербална преминала в опит за убийство на медицинска сестра. Мъжът взел лекарска ножица и я допрял го гърлото на жената, крещейки "Ще те убия!". Потърпевшата се спасила по чудо, тъй като пияният бил заключил всички врати на отделението. На помощ се притекъл дежурният охранител на болница, натиснали паник бутона, органите на реда дошли и отвели нападателя.

Неприятният инцидент се случил тази сутрин около 5:45 часа. Проблемният пациент обаче бил докаран още снощи, към полунощ. Случайни минувачи го засекли припаднал в района на спирка "Качица" и сигнализирали на телефон 112. Веднага дошла линейка, за да му окаже спешна помощ. Оказало се, че мъжът е пиян и неадекватен. Още по време на транспортирането към областната болница започнал да буйства. След докарването му в стационара, го поели дежурните в Спешно отделение. На смяна бил изцяло женски екип – д-р Янева и медицинската сестра Красимира Йорданова.

"Едва го вкарахме в превързочната и започнахме да го обработваме. Заради падането се налагаше да се извършват образни изследвания. Той обаче отказваше да седне на количка, за да го смъкнем за рентген. Потърсихме съдействието на полицията и дойдоха униформените, които помогнаха за тази цел. Ритал е апаратурата, отказвал е да му се направи снимка, казаха после служителите на реда", разказа Красимира Йорданова пред в-к "Борба". След като го върнали обратно в Спешно отделение продължил да буйства и полицаите му сложили на ръцете наличните в звеното медицински каиши. Това помогнало за укротяването на пияния пациент временно и екипът успял да му сложи абокат и да вземе кръв.

"Пред вратата нямаше други пациенти вече и трябваше да отида до неотложния кабинет на отделението. Оставих пациента сам за няколко минути и изведнъж чух мъжки глас да говори. Отворих вратата, влязох и видях пияния – седнал на бюрото ни, целия в кръв, скочи срещу мен с лекарската ножица и я опря в гърлото ми. Крещеше, че ще ме убие", споделя преживяното сестра Йорданова.

Жената изпаднала в безпомощно състояние, започнала да вика за помощ и се отскубнала от нападателя. Опитала да избяга от отделението, но мъжът бил заключил и трите врати. Стигнала до телефона и в паниката си набрала номера на координационния център на звеното. Тогава охраната на болницата разбила вратата и извадила жената. "Аз бях заложничка на този мъж няколко минути. В живота ми съм преживявала ужасни неща, но за първи път изпитах такъв шок", допълва тя.

Красимира вече се е консултирала с адвокат и ще си търси правата в съда. Според нея задължително на входа на Спешно отделение трябва да има 24-часова охрана, която да отговаря за сигурността и спокойствието само за тази медицинска структура. По нейни думи останалите сектори се заключват нощем и трудно може да се случи подобно нещо.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.08.2018 г.
0
 
 
Този пиян изрод трябва да бъде съден за опит за убийство и отвличане,но в нашата България това едва ли ще случи-за съжаление!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: