Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ад до Генуа! Десетки жертви след рухване на виадукт на магистрала!
Автор: Екип Ruse24.bg 17:01 / 14.08.2018Коментари (2)1354
Нова голяма трагедия в Италия. Мостът "Моранди" на магистралата А10, която свързва Генуа със Савона и Вентимиля, рухна тази сутрин, съобщиха италианските медии. Част от виадукта увисна на десетки метри надолу, след като структурата му не издържа на тежестта. Десетки коли са полетели надолу.След екзплозията на цистерна в Болоня, сега ужасът се разигра в Генуа, където се срути мост на една от ключовите транспортни артерии в града. В резултат десетки хора са загинали, има и множество ранени, съобщава "Ла Република". Засега властите не се ангажират с точна бройка на жертвите и пострадалите, тъй като продължават спасителните операции. На мястото на трагедията работят спасители с кучета, които издирват затрупаните хора. Има линейки и пожарникари.

Под руините има десетки премазани автомобили. Срутването е засегнало и жилищни сгради в близост до съоръжението. Инцидентът стана около 13 часа българско време. Мостът "Рикардо Моранди" е част от магистрала А10. Централната част на моста на практика липсва, като по-голяма част от отломките са паднали в река Полчевера. Причината за инцидента засега не е ясна. Преди срутването времето в Генуа беше много лошо. Движението по магистралата към момента е напълно спряно. Трафикът по моста "Моранди" винаги е много натоварен. Той играе важна роля за осъществяване на транспортните връзки с Франция и с летището на Генуа. Мостът е построен през '60-те години на миналия век и е ремонтиран многократно.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Преди време Кирчо пращаше делегации в Генуа, Барселона и т.н., за да проучват плочки за централни площади и улици..... Добре че бай Тошо не е заимствал опит от Генуа за Аспарухов мост!!!
+2
 
 
Лека им пръст на загиналите и бързо оздравяване на пострадалите! Дано само и в БГ не се случат тези неща с нашите комунистически мостове и италиански фирми изпълнители.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: