Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
–усе
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
ќбщество
»нституции
 риминални
Ѕизнес
ƒруги
¬нимание!  атаджии глоб€ват за стари аптечки и пожарогасители!
»зточник: Ruse24.bg 15:14 / 07.08.2018 ќтпечатай »зпрати
© Ruse24.bg
ѕътни полицаи цакат†шофьори†и ги глоб€ват за аптечки и пожарогасители с изтекъл срок на годност. “ова разкриват потърпевши пред "“елеграф". ќт  ј“ потвърждават, че наличието на задължителните помощни средства за всеки автомобил не е гаранци€, че н€ма собствениците им да отнас€т глоби, ако са негодни за употреба. —анкци€та за нарушението е 20 лева.

ќт 10 години насам има изисквани€ от ћинистерството на здравеопазването за това какво точно да съдържа аптечката в колата. —ред 15 артикула са посочени различни видове бинтове, превръзки, кърпи, игли, ножици, пластир за рани и разтвор на водна основа, подход€щ за дезинфекци€ на ръце и рани. " ислородната вода е със срок на годност една година и тр€бва да се подмен€, но почти н€ма водачи, които да са на€сно с това и см€тат, че само наличието на аптечка е достатъчно, за да не бъдат наказани", категорични са от "ѕътна полици€".

 атаджии от столицата сподел€т, че актове за аптечки с изтекъл срок на годност пишат само колегите им, които искат да се за€дат със шофьор. ”ниформените след€т и дали пожарогасителите в автомобилите са годни за употреба. “е тр€бва да минат преглед веднъж годишно и да им се постави стикер, доказващ че са изправни. “ова се случва в пунктовете за технически прегледи, които водачите задължително тр€бва да посещават вс€ка година", уточн€ват от "ѕътна полици€". ѕо тази причина катаджиите почти не засичат водачи с негодни пожарогасители, казват униформени. —пипат ли такъв, той н€ма и преглед на колата и т€ директно се спира от движение.

«ареждане! ћол€, изчакайте ...
+1
 
 
следващата акци€ ще е за добре изр€зани нокти и измити зъби !
+1
 
 
 атаджи€ спира мутра с BMW на път€. Ќепосредствено след BMW-то спират пожарникарска кола и линейка.  атаджи€та им дава знак да продължат, защото е спр€л само мутрата. ¬ този момент мутрата свал€ стъклото и се провиква: - јаа, те са с мен. - ≈, как така? - пита полица€т. - јми вие катаджиите все € за аптечка ще се за€дете, € за пожарогасителвА¶
+3
 
 
Ќ€кой при€тел на висш служител в ѕътна полици€ има засто€ли аптечки... ;)
+1
 
 
ќт догодина ще тр€бва да имаме ,гол€ма кислородна бутилка,носилка и автоматизиран инвалиден стол.Ќа печалищите честито
+1
 
 
Ќикога не са ми провер€вали пожарогасител€ при √“ѕ. ’одил съм на 3-4 различни пункта и в ѕловдив и в —офи€. —ледващи€ път ще ги питам длъжни ли са, но подозирам че дори и да са прегледа ще представл€ва просто слагане на нов стикер.
+1
 
 
√ниди... а още нещо задължен ли съм да имам, че мазни€ чичак с педалската жилетчица да не ме занимава, м ? —рок на годност казвате ? ј като стане бел€ половината не зна€т даже къде им е пожарогасител€... олигофренска истори€...
+2
 
 
13. безопасни игли - 6 бро€; 14. ножица с тъпи върхове - 1 брой; 15. уред за обдишване - 1 брой. (2) ¬сички медицински издели€, посочени в ал. 1, следва да са в срок на годност. ?????
+2
 
 
јпарат за изкуствено дишане уста в уста?
0
 
 
¬ та€ жега и аптеката се разтопи рЯШГ
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ћарт 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
јктуални теми
Ќационален отбор по футбол
√ригор ƒимитров на турнири през 2019 г.
ƒунав в ѕърва лига, сезон 2018/2019
“¬ и шоу сезон 2018/2019
—пецчасти нахлуха в полици€та в Ѕлагоевград!
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в –усе и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
–усенци във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Ruse24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Ruse24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: