Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
МВР пусна видео с резултатите от акцията срещу хората на Митьо Очите
Автор: Екип Ruse24.bg 13:48 / 04.08.2018Коментари (7)1102
Вчера в Бургаска област бе неутрализирана организирана престъпна група, която в продължителен период от време се е занимавала с изнудвания, палежи, телесни повреди и други престъпления. Изяснен е основният механизъм на действие на членовете и ръководителя на групата – те са установявали търговски дружества, развиващи успешен бизнес на територията на Южното Черноморие и по-концентрирано на територията на курортен комплекс Слънчев бряг, от които искали "такса спокойствие“. Онези, които отказвали да плащат, са били мотивирани чрез палежи на автомобили, нанасяне на телесни повреди и други начини.

Подробности за резултатите от стартиралата в сутрешните часове на 2 август спецоперация срещу престъпното сдружение, действало от 2010 година насам, представиха заместник-директорът на ГД "Борба с организираната престъпност“ старши комисар Стефан Джолев, директорът на ОДМВР - Бургас старши комисар Калоян Калоянов, ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева и наблюдаващият делото прокурор Евгения Станкова.

"Успешното реализиране на мащабната специализирана полицейска операция стана възможно в резултат на продължило повече от две години съвместно разследване, провеждано от ГДБОП и колеги от ОДМВР – Бургас“, заяви старши комисар Джолев. Той благодари на колегите си от областната дирекция за съществения принос и уточни: Целта на групата, извършвала принуда чрез сила, заплахи, унищожаване на чуждо имущество, нанасяне на телесни повреди, е и създаването на регионален монопол по отношение на определени стопански дейности – търговията с вендинг автомати, погребални услуги, таксиметров превоз и други.

По думите на ръководител на Специализираната прокуратура, установени са всички участници в престъпната група, за които са събрани доказателства. Обвинения са повдигнати на деветима души, трима от тях - ръководителят и двама членове, един от които общински съветник – са обявени за издирване и обвинени задочно. "Хората ще усетят ефекта от нашата работа, защото целта на операцията не беше конкретна фигура, а цялостната престъпна дейност на група, действала продължително време и мащабно, за да може този сегмент да бъде неутрализиран по траен начин. Делото ще се изяснява по различните направления, като ще се проверява имуществен поток, паричен поток, свързаност“, допълни прокурор Начев
а. Тя подчерта, че прокуратурата е предприела всички необходими мерки по линия на международното правно сътрудничество да бъде установен и изправен пред българското правосъдие ръководителят на групата, за когото е било ясно, че към момента на реализиране на операцията се намира извън територията на страната.

При реализацията в Бургас, София, Ямбол и Слънчев бряг са извършени претърсвания на около 30 адреса, на моторни превозни средства, както и лични обиски. Множество веществени доказателства са иззети и приобщени към делото – към 90 000 лева; луксозни автомобили; два газови пистолета, преработени в бойни; бронежилетка; част от автомат; наркотични вещества, конкретизира наблюдаващият делото прокурор Станкова. Пред съдия от Специализирания наказателен съд са проведени разпити на свидетели. Установени са шестима потърпевши от дейността на организираната престъпна група, като работата и в тази посока продължава.

Задържани с полицейска мярка до 24 часа са били общо 20 души. На деветима от тях са повдигнати обвинения. Предстои Специализираната прокуратурата да внесе искане на петима да бъдат наложени постоянни мерки "задържане под стража“.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Неутрализирана? За колко време? Пак ще има " освободени поради липса на доказателства". От организираната престъпна група остана само един, и той е в Турция. Другите от " групата" ги освободиха.
+2
 
 
Така става като спреш да си плащаш! Гражданино Очите, Вие съвест нямате ли? Как се печелят избори, без редовни постъпления?!
Aнонимен
на 03.08.2018 г.
0
 
 
След 72 часа ще има друг репортаж. Ясно е какъв
+1
 
 
9 години са работили необезпокоявани значи :D браво
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: