Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ангелкова: Ще превърнем Черноморието в целогодишна дестинация
Автор: Екип Ruse24.bg 14:50 / 27.07.2018Коментари (0)1176
©
Министърът на туризма Николина Ангелкова се включи днес в дискусия с туристическия бранш във Варна по проекта за 7 балнео- и СПА дестинации на България, предаде репортер на Varna24.bg.

"За да можем да разширим и превърнем България в целогодишна туристическа дестинация и да привлечем гости в крилата на сезона през април, май, октомври и ноември, ние заложихме на три концепции. Едната е разработване на културно-исторически дестинации преди две години, които вече функционират тук по Черноморието за морските крепости на България. Другите два проекта, по които работим са Черноморската СПА дестинация и вино и гурме, където имаме две дестинации за Северното и Южното Черноморие.

България е изключително богата на минерални извори, знаете че сме на второ място след Исландия и затова искаме чрез тези дестинации да подпомогнем усилията на общините и усилията на туроператорите. За да може това, което е създадено като продукт, да бъде рекламирано още по-фокусирано и да привлича вниманието. Наистина нашето Черноморие има огромен потенциал на базата, която използва предимно в активния летен сезон.

По отношение на здравния туризъм и синхронизирането на здравната ни каса с тези в чужбина, обмисляме възможността да се използват различните пенсионни фондове в отделните държави-членки на ЕС. Ние работим с Министерство на здравеопазването по директивата за трансгранично лечение на пациенти. Надявам се, след като сложихме фокус и върху здравния туризъм миналата година, да успеем да канализираме общите усилия в тази посока и скоро да дадат резултат", каза Ангелкова преди срещата.

По време на форума тя добави: "Това, което ще направим ние като Министерство на туризма е при разработване на дестинациите да се заемем с тяхното активно рекламиране, за да направим България разпознаваема дестинация за балнео и СПА туризъм.  Работим по един проект, който проучва нагласата по нашите туристически пазари. Ще дам пример с пазар Германия, който е на първо място в последните две години за нашия местен туризъм. Първата мисъл на немците е плаж и слънце в България, а после е балнео и СПА. Това показва, че това е огромен потенциал. Туристите, които посещават страната ни разпознават все повече България като място, предлагащо качествен продукт на разумна цена. Ние успяхме в последните години да надскочим имиджа на евтина дестинация. За май месец 2018 г. имаме над 560 000 чуждестранни туристи и ръст от 15% спрямо миналата година. Това ми дава увереност, че чрез балнео и СПА дестинациите ще успеем да постигнем увеличение в крилата на сезона. Към това ще добавим и възможностите за здравен туризъм", каза министърът. 

Повече вижте във видеото!







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: