Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Бойко Борисов: Чичко "Гугъл" знае всичко
Автор: Екип Ruse24.bg 14:06 / 14.05.2018Коментари (1)2265
©
Дигиталните умения и познания са не само обща култура, но и богатство. Всеки от нас казва: "чукни Гугъл" и това може би е най-честата реплика. "Чичко Гугъл" знае всичко. Това заяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Извън това светът върви в тази посока и то с толкова ускорени темпове, че ние не можем да ги асимилираме. Ако се върнем 20-30 г. назад, тогава на 10 г. се случваше нещо, например от черно–бял да стане цветен телевизорът, от кинескоп да стане плазма. Сега всеки месец има нови и нови приложения и вече не можем да си представим света без това нещо", добави Борисов.

Той присъства на откриването на програмата "Grow with Google". Премиерът определи тази инициатива като много добра за малките и средните фирми, предаде БТА.

Инициативата е част от поетия от Google ангажимент, за преодоляване на цифровото разделение в Европа, като компанията е обявила, че ще помогне на 1 млн. европейци да намерят работа или да постигнат бизнес растеж до 2020 г., което е част от усилията на водената от ЕК "Коалиция за умения и работни места в областта на цифровите технологии".

Премиерът изтъкна, че дигиталните умения и познания са не само обща култура, но и богатство. Той отбеляза, че светът се развива с ускорени технологични темпове и всеки месец се появяват нови приложения, освен това дигиталните технологии навлизат в наземния и въздушния транспорт.

Борисов напомни, че благодарение на усилията на кабинета над 22 000 деца са обхванати в училищната мрежа, което ще им позволи не само да са грамотни, но и да имат дигитални познания.

Същевременно Борисов подчерта необходимостта от електронизация на учебниците, като посочи сред задачите на държавата да инвестира в това, за да вървим всички на една скорост.

"Трябва да се променяме, ако искаме да сме конкурентни на пазара, не само на европейския, но и на този в САЩ, Китай и Япония", изтъкна Борисов и напомни, за традициите на България в областта на високите технологии.

Той отбеляза, че в дневния ред на предстоящите срещи на високо равнище присъства темата за дигитализацията на Западните Балкани, наред с инфраструктурната свързаност, което ще позволи задържането на младите хора в региона.

Премиерът информира, че му предстои днес среща с ресорния еврокомисар по темата "Транспорт", като заяви, че очаква да има "доста тежки разговори". Нашите шофьори, които работят в Европа, са добри и много западни компании биха искали да ги имат в техните фирми, изтъкна премиерът.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: