Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ако сте нещастни, не е виновен Григор
Автор: Любомир Минчев 16:08 / 05.02.2018Коментари (18)2721
© БФТ
Веднага се намериха критици. А и имат повод - Григор Димитров отказа турнира в София заради контузия. И какво толкова се е случило? Става всеки ден в световния тенис.

И сега какво - не бил контузен, въртял номера. Дори го въвлякоха в битка за шефския стол в българския тенис.

Дали му пука на Григор за тази битка, та да заложи името си. Един каза, че Гришо се променил, подминавал хората, които са му помагали. Друг пък смята, че Джокович например по-красиво обяснил защо отсъства от кортовете. И всичко това защото го заболяло рамото и не играе на софийския турнир.

Каква пошлост! Изглежда няма начин да приемем това момче като български посланик. А и какво толкова - играе тенис, а не пише шедьоври като Калин Терзийски.

Осъдени сме да не го разберем напълно. А и трябва ли? Григор говори по различен начин. Кара те да му вярваш и да го подкрепяш, дори когато отказва да играе за България за купа "Дейвис". Каза го ясно - имам други цели. Понякога се затруднява с думите, тъй като рядко му се налага да говори на български, но когато ги намери, са толкова ясни и точни, че тръпки те побиват. Има нещо общо с Бербатов - въздействието е също толкова магично. А нали и той е още на кръста, че се отказа от националния отбор.

Хубаво е Григор да си идва по-често и да говори, колкото и да не го разбираме. Защото ни е писнало от наши псевдозвезди, чийто връх в кариерата е участието им в "Биг брадър". И това им дава право да се лигавят пред камерите и да ни натякват колко са известни в квартала си, а ние още не знаем.

Такива като Григор поставят всичко по местата си. На точните места. Може да имаш много пари и световна слава, но те не пречат да бъдеш нормален. Ако наистина си нормален.

Когато се разплака в зала "Армеец", чувайки да скандират името му, Григор сякаш потвърди онова, което каза - как баба и дядо отделяли пари от пенсията, за да играе момчето им в Европа. Можеше да не го казва, да си остане в семейството, както и това какво е струвало на родителите началото на кариерата му, а ние да се захласваме по златното момче и да слушаме какви ги дрънка за звездния си живот. Ако не беше го направил, нямаше и да се разплаче. Но Гришо явно иска всичко да е мястото си. Един нормален човек, който е имал късмета да не е изгрял на родното звездно небе, обсипано с парвенюта.

Няма да чуем от него нещо ново за Мария Шарапова и Никол Шенцингер. Чуваме толкова, колкото трябва . Така е, защото иска да разберем по-важните неща около него - обичал да остава сам, да се разхожда и да разсъждава.

Григор говори не само различно, но и неразбираемо. Как така да мисли и да разсъждава? Върху какво? Ето един хубав въпрос. Много по смислен от: "Какво ви даде участието в "Биг брадър?".

Скандираме името му, а не го разбираме. Представата ни за успелите български момчета обикновено я търсим на места, където успехът бавно и тихо се изплъзва. Там се говори много, не се казва нищо - просто имаме "звезди" срещу себе си. Не се налага и да плачат, защото обичат само себе си. Типично за звездите от чалга поколението.

Затова Григор е различен. Какво значение има на кое място е в ранглистата. За него може и да има, защото това работи, но той ще говори точно така - като успяло българско момче, което може и да мисли.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"И сега какво - не бил контузен, въртял номера". Те така говорят и за Кобрата, който се отказа от срещата с Джошуа...
Aнонимен
на 05.02.2018 г.
0
 
 
целата ни даржава е пална сас завистливи несхтасници за тва плукт по всеки които е успкл да направи нещо
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+6
 
 
Щом го плюят в България значи е на прав път ! Зависта е национална черта!
+8
 
 
Българина е гаден, долен, завистлив изрод, вечно плюе, вечно чуждите сметки гледа и смята,в пълна сила важи максимата не е важно на мен да ми е добре, важно е на комшията да му е зле! Толкова злоба по форуми, че ум да ти зайде! Това момче направи така, че цял свят да знае къде е България, също като няколко други спортисти! Оставете го на мира!!!!!
+13
 
 
Самия факт, че българин от Хасково, може да стигне до номер 3 в света е повод за гордост за българите. Дали си е вирнал високо носа и бил забравил от къде е тръгнал, незнам, но пича е малко като на Левски работата, като печели, печели цяла България, като губи, губи само той и всички почват да го плюят, че за нищо не ставал.
Много глупаци са се докопали до клавиатурата и пишат ли пишат ...
на 05.02.2018 г.
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+13
 
 
Григор е едно страхотно, интелигентно, възпитано и много талантливо момче!!!Аз се гордея, че е мой сънародник!!!Радвам се от все сърце,че въпреки славата и успеха, се е съхранил толкова земен!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: