Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Цветанов при Тръмп на молитвена закуска с Тотев, Николов и Фандъкова
Автор: Екип Ruse24.bg 10:08 / 30.01.2018Коментари (0)2330
©
Кметовете Йорданка Фандъкова, Димитър Николов и Иван Тотев са сред тазгодишните участници в молитвената закуска, която дава президентът на САЩ. Тя е 66-ата поред и втора за Доналд Тръмп. Както от 2010 г. досега, на събитието, което се провежда традиционно в първия четвъртък на февруари във Вашингтон, ще е зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. На нея се събират представителите на световния политически, културен и духовен елит.

Цветанов ще е придружен от съпругата си Десислава. Традиционно с него ще пътува и русенският депутат на ГЕРБ Пламен Нунев. Делегацията на ГЕРБ заминава за Щатите на 3-и, а събитието тази година ще е на 8 февруари. Няколко пъти Тотев ходил на интервюта в посолството на САЩ за виза. Питали го има ли роднини в Америка, той отговорил отрицателно. А също - какво е работил последните 15 г. На въпрос кой е бившият ви работодател Тотев отговорил: "Бойко Борисов" - понеже, преди да стане кмет на Пловдив, е бил областен управител, назначен от премиера. 

На въпрос кой е настоящият ви работодател, Тотев написал: "Гражданите на Пловдив." Тотев, който ще пътува за първи път до САЩ, давал отговорите на български и на английски. От 1991 г. съставът на българската делегация за молитвената закуска е предлаган от д-р Мария Каназирска и съпруга проф. Петър Василев. Те емигрират в САЩ през 1983 г. и работят в Харвард. Преди Цветанов, 5 месеца преди да стане премиер, на молитвената закуска участва лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Тя пък беше първата за президента Барак Обама. Цветанов се срещна днес с посланика на Ирландия Майкъл Форбс. Дипломатът увери, че премиерът Лео Варадкар, който бе наскоро у нас, поддържал приоритета Западни Балкани на европредседателството ни, твърди "24 часа".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: