Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Малкият Коки тръгна на градина, семейството все още се нуждае от помощ!
Автор: Екип Ruse24.bg 13:11 / 01.12.2017Коментари (2)1074
©
Малкият Коки от Шумен тръгва на детска градина. Радостната новина сподели за Varna24.bg неговата майка Наталия Казакова.

Детето има значителен напредък, но все още семейството се нуждае от 29 000 лв. за да продължи лечението му. Парите са нужни за вливането на стволови клетки в Турция, което ще облекчи състоянието му. Коки е с диагноза детски аутизъм и вторичен недоимък на лактазата. 

На семейството предстои и пътуване до Италия, където ще бъде извършена терапия за чистене на тежките метали от организма му. 

Ето и повече информация за Коки от неговата майка:

"Искам да ви запозная с Коко. Той е средния ми син. Малкото ми ангелче обаче е болно. Да зная,че не е спешен слушай, не е със страшната диагноза рак, зная, че неговото заболяване е и лечимо (уверени сме в това ), но също така зная, че ние родителите му не можем да заплатим лечението му, а за да е здрав се нуждае от такова.

Липсата на пари обаче ще го върне обратно там, откъдето вече го измъкнахме. С болно дете и без помощ от държавата е трудно да се справим сами. А с три деца, слава Богу двете са ми здравички.

И днес аз със сълзи на очи и свито сърце ви моля да помогнете на моето ангелче да бъде отново щурото, весело и адекватно дете, което имахме.

Коки е с вторичен недоимък на лактазата, нецелиакична глутеновата непоносимост и детски аутизъм.

Докато беше бебе всичко си беше нормално - гукаше, изговаряше срички,думи, започна да прави крачки сам. Когато стана на една година Коки просто спря с развитието си - спря да ходи, не се обръщаше на името си, спря да сочи с пръст това, което искаше.... спря и зрителния контакт.

Каквото и да му говорехме той не реагираше - все едно не е при нас. Никой и с нищо не можеше да привлече вниманието му.

От будно и любопитно дете , Коки се затвори в себе си, спря да ни забелязва, седеше и си играеше само с етикетите на дрехите или пълзеше напред назад без цел. Не обръщаше никакво внимание на играчки, не разбираше кога има някой при него и кога няма .Спря да изпълнява точни и ясни команди (ела, седни, стой и т.н ) той си беше потънал в неговия свят.

Загубихме жизнения Коко за два месеца. Още няколко месеца ни трябваха да убедим личния лекар, че има промяна в Калоян. На 1г и 8 месеца записахме Коки при д-р Шилианов (невролог).

Приеха ни в болница "Св. Марина" Варна и започнаха много изследвания. Откриха непоносимост към глутен, лактоза, яйца ... откриха и живак и алуминии в оргaнизма му много над нормата. Започнахме терапии веднага ( логопед , психолог , барокамера , електростимулация , звуковастимулация ), диета и хранителни добавки.

Година по късно на Коки му потвърдиха и детския аутизъм .

С много усилия,любов, пари и постоянство от наша страна, както и всекидневни - година и половина - терапии Коки вече има огромен напредък. Задържа вниманието си, има зрителен контакт с нас, почна да изпълнява команди ( седни , легни , ела , обуй се , дай прегръдка, целувка, донеси шишето, донеси обувките си и т.н.), играе с играчките по предназначение, обръща се на името си, всеки път когато го повикаме, контактува с други деца.

За съжаление той все още не е това дете което беше . Искаме да си върнем Коки!

Искаме да довършим започнатото и Коки да премине през тази битка като победител. Имаме оферта от Турция вливане на стволови клетки. Лекарите дават 90% успеваемост при деца с аутизъм с тези вливки. Цената на една вливка е 8 000 долара. Терапията със стволови клетки е нов ефективен подход и повлиява на метаболизма, имунната система и увредени клетки и тъкани. За максималното подобрение на състоянието на Коки сме посъветвани колкото се може по-скоро да започне това лечение със стволовите клетки, за да може мозъкът му да усвоява по лесно всичко случващо се около него, по- лесно да приеме терапиите и да се научи на много неща, които до сега не е усвоявал.
8 000 $ е цената за една вливка , според състоянието и подобрението на Коки ще се прецени още колко вливки ще трябват.

В проформата от Турция са включени цената на транспортирането ни от летището до клиниката и обратно, специализирани изследвания, престой в болничното заведение , тестове, лечението - присаждане на стволови клетки, медицински доклад, документация, лекарства, ако е необходими.
В момента Коки е на диета, която е много скъпа - само един хляб от 200 гр. , който му стига за 2-3 дена е 6.50лв , добавките му на месец са около 500-600 лв , логопед 200 лв ... Барокамерите са ни предписани за 1 година 120 процедури , една процедура е 35 лв , звуковата стимулация варира от 600 - 1000 лв на месец и отделно 25 лв за пътни всеки ден , защото терапиите се правят във Варна, а ние живеем във Шумен.

Моля се на Бог всеки ден да даде на Коки невероятен късмет и много сили, за да преодолее очакващите го препятствия. Моля и вас да му помогнете това да се случи. Защото вие сте хората,които можете да ми върнете Коки такъв,какъвто беше-здрав. Защото само майка би разбрала мъката и болка на майка с болно дете .

Бъдете здрави и добри. Всеки ден е ден на доброто и никога не е късно да направиш добро. Дори и под формата на един ДМС .

Благодаря ви за подкрепата.
Благодаря от сърце! Поклон!

Как можете да помогнете на Коки:
DMS на 17777 с текст KOKI
PayPal - help_koko@abv.bg
Дарителска банкова сметка :
IBAN:BG89PRCB92301049318117
BIC: PRCBBGSF
ПроКредит Банк
Калоян Пейчев Казаков

Можете да помогнете, като се включите и "продадете‘‘ или закупите вещ, дрехи ,обувки, козметика, техника.... в групата, където се провежда благотворителния базар за Коки:https://www.facebook.com/groups/1874844572742436/

Можете да се свържете с майката на Коки-Наталия Казакова на тел. 0895735369.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.12.2017 г.
0
 
 
И аз четох, че при три деца, второто дете винаги има проблеми. Дори го наричаха някакъв синдром. Грижи и внимание трябват
Aнонимен
на 02.12.2017 г.
0
 
 
Децата не са кучета, следователно не изпълняват команди. Да, непоносимост към храна детето ви сигурно има, лекувайте нея, но аутизъм - не. Това може да си е детско заинатяване, вече не му обръщате достатъчно внимание, има по-малко дете, което поглъща тези грижи и внимание, а той има нужда точно сега. Вкъщи има една изнервена, студена майка и скандали за пари. По-този въпрос си помислете...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: