Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
"Българка в лилаво" основен заподозрян за най-мистериозното отвличане на дете в света?
Автор: Екип Ruse24.bg 12:24 / 04.11.2017Коментари (4)1452
Около 20.00 часа на 3 май 2007 г. британската гражданка Джени Мурат, живееща в португалското крайбрежно градче Прая да Луз, забелязва жена, която се взира упорито в жилищна сграда, която е известна като комплекс за британски семейства, пише "Дейли мейл". "Видях жената да стои на края на улицата," разказва г-жа Мурат. "Тя привлече вниманието ми, защото носеше ярколилави дрехи. Стори ми се странно." По някое време през следващите два часа 3-годишната Мадлин Маккан изчезва от апартамента в същия блок, докато родителите й вечерят с приятели наблизо. 

"На следващата сутрин чухме, че малко момиченце е изчезнало и по-късно аз казах на полицията за тази жена, която видях отпред", продължава г-жа Мурат. "Не я познах и нямам идея коя е тя, но изглеждаше подозрителна." В момента само тази "жена в лилаво", твърди "Дейли мейл", е единствената причина операцията по издирването на детето да не бъде прекратена, тъй като "Скотланд ярд" я провежда безуспешно вече десета година, а според нормативите би трябвало да се спре на шестата при липса на надежда за успех. 

Полицаите смятат, че заподозряната е българка и живяла в Прая да Луз с партньора си, мъж от немски или източноевропейски произход (смята се, че вече е мъртъв) по време на изчезването на Мадлин Маккан. Смята се също така, че полицията има известни сведения за неговата дейност приживе. През последните шест месеца детективи са обикаляли тайно из цяла Европа, опитвайки се да открият следи от мистериозната българка. В началото те били четирима, а в пика на разследването броят им нарастнал на 31. През този септември бюджетът им е бил спрян, но разследващите по случая "жената в лилаво", успели да убедят ръководството да го удължи с още шест месеца.

Отпуснати са още 154 000 паунда и издирването ще продължи поне до идния март, с последния транш цената по операциите за намиране на Мади стига 12 милиона паунда. Имайки предвид, че г-жа Мурат (чийто син Робърт е бил арестуван като заподозрян две седмици след изчезването на Мадлин, но после освободен) алармирала полицията още на сутринта след изчезването на момиченцето, остава въпросът защо на разследващите са им били нужни 10 години, за да обърнат внимание на свидетелските й показания, пише "Дейли мейл".

На Острова случаят с малката Мади е също толкова популярен, колкото този с бебето Линдберг в Щатите през 30-те години на миналия век. Заради широката разгласа през годините тя е била "забелязвана" къде ли не - в Бразилия, Индия, Мароко, Парагвай, на германски самолет и в супермаркет в Нова Зеландия. Включително и в Слънчев бряг - английско семейство било уверено, че е тя... Сега остава да видим дали от "българската връзка" ще излезе нещо.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Със същия успех можеше да кажат, че Путин е виновен :-)))))
+2
 
 
Да проверят в гардероба на Корнелия Нинова за лилавата рокля от абсолвентския бал!
Aнонимен
на 04.11.2017 г.
+3
 
 
Поредната простотия-жената стояла на улицата-значи е престъпничка,че и българка!Боже,Боже,докъде може да стигне фантазията на хора,които нямат с какво да си разнообразят живота!
+3
 
 
Как разбраха че жената в лилаво е българка? ???пълни глупости
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: