Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Професор: Изяжте лимон след закуска, ако се събудите с болка в гърлото
Автор: Екип Ruse24.bg 13:42 / 02.11.2017Коментари (0)1379
©
В момента няма циркулация на грипен вирус. Това е вирусът, който следим и прави най-масовите инфекции през зимния период. Другите вируси по горните дихателни пътища са вече тук. Това съобщи директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Той успокои, че намалява количеството на риновирусите, които причиняват инфекция. Според проф. Кантарджиев болките в гърлото и носоглътката са симптоми на коронавирусите, които водят до ангина при възрастните.

Ако се събудим с болка и дразнене в гърлото, след закуска е хубаво да изядем един лимон, посъветва Кантарджиев. А ако нямаме силата, можем да го смесим със сода за хляб. Ако продължи сухата кашлица, то коронавирусът е засегнал белия дроб.

Експертите очакват грипа по-късно. В момента само в Малта се наблюдава повишена заболеваемост. Обикновено грипната епидемия започва от Скандинавието и Великобритания. Разпространява се декември и пикът е през януари.

Ако се задържи хубаво време и се проветрява в стаите - грипът се забавя. Стегне ли студ - грипът се проявява, стана ясно още от думите на проф. Тодор Кантарджиев.

Ваксините намаляват риска от усложнения. Починалите от грипна инфекция са повече от загиналите в катастрофи. Трябва сериозно да се помисли поне възрастните хора да се ваксинират, настоя той.

Вчера 10 деца от Ямбол постъпиха в болница след хранително отравяне в училищния стол. Проф. Кантарджиев бе категоричен, че трябва веднага да се реши дали става дума за бактерии, токсин или вирус.

"Обикновено разстройствата се причиняват от инвазивни бактерии. Важното е, че няма тежки случаи, но можеше да е цяло училище, цял град. Ангажиментите на Министерството на здравеопазването до голяма степен се иззеха от ветеринарните власти, които се занимават с инфекции от храни", обобщи той.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: