Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Продължава кампанията "Дари кръв, вземи билет“
Автор: Екип Ruse24.bg 15:36 / 29.09.2017Коментари (0)876
©
Само две седмици остават до старта на XVII Международен фестивал на червенокръсткитe и здравни филми, който ще се проведе от 12 до 15 октомври под патронажа на вицепрезидента на България Илияна Йотова. Форумът ще събере на 6 сцени във Варна и Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" стотици игрални и документални ленти от шест континента, сред които култови заглавия, отнесли престижни награди от международни фестивали.

Тази есен Червенокръсткият фестивал положи началото на уникален социален експеримент, целящ да подпомогне проблема с нарастващия недостиг на кръводаряване в България. Кампанията "Дари кръв, вземи билет" предвижда всеки кръводарител да получи безплатен билет за някоя от най-касовите прожекции в рамките на фестивала, както и едноседмичен пропуск за паралелната програма на форума.

Акциите по кръводаряване продължават на 30 септември в Районния център по трансфузионна хематология и на 9 и 10 октомври - в ректората на Медицинския университет "Проф. Д-р Параскев Стоянов" във Варна. Всички, които се включат в хуманната инициатива, ще бъдат сред малцината киномани, които ще могат да видят един от емблематичните филми от фестивалната програма - "Диванът на Сталин" (Франция, Португалия, 2016 г. ) с Жерар Депардийо, последния филм на Анджей Вайда "Остатъчни образи" (Полша,2016 г.) или "Фортуната" (Италия, 2017 г.), отличен с наградата за най-добра женска роля, в лицето на актрисата Жасмин Тринка, на тазгодишния фестивал в Кан.

XVII Международен фестивал на червенокръсткитe и здравни филми ще премине под мотото "Агресия -Хуманност - Кино". Фестът е със състезателен характер, като участващите филми се конкурират за наградите в категориите:

1) Филми на Червения кръст и Червения полумесец, които отразяват дейността на дружествата по целия свят;
2) Документални и здравни филми от тематичните области: медицина, здравеопазване, екология, миграция, човешки права, бедствия;
3) Игрални филми с обща хуманна насоченост.
Състезателната програма е подбрана от селекционна комисия с председател проф. д-р Темелко Темелков сред рекордните 1890 филма от 107 държави. Международното жури, което ще оценява заглавията, е в състав: председател - режисьорът Бепе Чино (Италия) и членове - Арман Пеккая (Турция), Карла Ронга (Италия), доц. Емануела Мутафова (България) и Павел Васев (България).







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: