Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ефективни присъди за лекар и управител на охранителна фирма за измама
Автор: Екип Ruse24.bg 17:03 / 18.09.2017Коментари (0)952
©
Районната прокуратура в Разград постигна ефективна присъда от 3 години и 6 месеца за д-р Бранимир М. Съучастникът му Борис П., който се представял за съдебен заседател, бе осъден от състав на Разградския районен съд на 4 години и 6 месеца лишаване от свобода. С присъдата си съдебният състав определи двамата осъдени да изтърпяват ефективните наказания при общ режим.

Д-р Бранимир М. бе признат за виновен и по двете обвинения на Районната прокуратура в Разград - за измама, извършена като продължавано престъпление по член 209, ал. 1 и за подбуждане на вещо лице да даде невярно заключение по медицинска експертиза - престъпление по член 293, ал. 1, във връзка с член 291, ал. 1 от НК.

Съдът призна за виновен и съучастникът му Борис П. за измама, при която се представял за длъжностно лице - съдебен заседател.

Осъденият лекар работел като хирург в хирургичното отделение на МБАЛ "Свети Иван Рилски" в Разград. Вторият подсъдим - Борис П., бил управител на охранителна фирма от Кубрат. Двамата подсъдими като съизвършители измамили бащата на осъден, у когото възбудили и поддържали заблуждение, че срещу 10 600 лева, които ще платят на съдии, прокурори и фелдшера на ареста, ще изкарат сина му на свобода и ще отложат изтърпяването на ефективното наказание. При извършване на измамата с цел имотна облага подсъдимият Борис П. се представял за съдебен заседател, въпреки че през този период той не е бил вписан в списъка със съдебни заседатели на Разградския окръжен съд. 

Въпреки дадените 10 600 лева от бащата на осъдения, д-р Бранимир М. отишъл в град Цар Калоян на 21 ноември 2014 г., където живеело семейството на осъдения Синан П. Пред баща му той заявил, че е извършен преглед и е уредено приемането на Синан в болницата. След престоя в болницата подсъдимият лекар обещал да го освободи за домашно лечение, за което поискал още 5000 лева.

Бащата на осъдения Синан П. обаче отказал да даде още пари и това е причината престъплението да остане недовършено. Д-р Бранимир Б. е подсъдим и за подбуждане към престъпление на вещо лице да даде невярно заключение по назначената от Районна прокуратура в Разград съдебномедицинска експертиза. С нея трябвало да се установи здравословното състояние на осъдения Синан П. В разговори с вещото лице д-р Бранимир М. поискал да бъде вписана несъществуваща диагноза на осъдения Синан П., с което той да избегне изтърпяване на наказанието си в затвора.

Срещу осъдения д-р Бранимир М. се води и друго дело за измама на негови пациенти, което е насрочено за разглеждане утре, 19 септември 2017 г., в Разградския районен съд.

Днешната присъда на Разградския районен съд подлежи на обжалване и протест пред Окръжния съд в Разград.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: