Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Наказаха самозабравили се полицаи, гонили девойки след пиянски запой във Варна
Автор: Екип Ruse24.bg 13:40 / 13.09.2017Коментари (4)1048
© Ruse24.bg
Илюстративна снимка
Районен съд - Варна осъди двама бивши полицаи за извършено от тях в съучастие хулиганство. Случаят с хулиганските действия е регистриран вечерта на 1 март 2014 година. По това време 40-годишният К.Б. и 46-годишният Х.В., които работили като полицейски служители, били в отпуск и заедно с друг техен познат консумирали алкохол в заведение в квартал "Левски".

На излизане те забелязали в близост автомобил с включени светлини и три момичета в него, като директно се насочили към тях с предложение да ги почерпят по питие. 

Въпреки получения отказ, подсъдимите продължили да притесняват момичета и да възпрепятстват потеглянето на автомобила. Трите девойки се заключили в купето и успели да се придвижат с колата до по-малка улица без изход, която водела към блока на една от тях. 

Мъжете ги последвали, като 40-год. К. Б. междувременно привел своя автомобил в движение, рязко спрял много плътно до колата на момичетата, след което двамата подсъдими започнали грубо да блъскат по стъклата на чуждата кола, да се представят за полицаи и да светят с джобни фенерчета, в опит да отворят вратите. 

Едната девойка успяла да позвъни на родителите си, които заедно със съседи, очевидци на случващото се, слезли пред болка и поискали подсъдимите да се легитимират и да обяснят какво искат от момичетата. Вместо да преустановят действията си, подсъдимите продължили да се държат агресивно, като особено 40-годишният К.Б. на открито пред присъстващите заплашвал, че "ще взриви блока и трите момичетата ще работят за него". 

За възникналия инцидент били подадени няколко сигнала на тел.112, на които се отзовали дежурни полицейски патрули.

Процесът спрямо 40-год. К.Б. и 46-год. Х.В. се гледа за втори път в Районен съд - Варна, след като преди половин година горната съдебна инстанция - ВОС, отмени постановения съдебен акт и върна делото за ново разглеждане от друг съдебен състав при ВРС.

40-годишният К.Б. беше признат за виновен по повдигнатото му обвинение в извършване на хулигански действия на 1 март 2014 г., както и по обвинение за шофиране в нетрезво състояние. Той получи общо наказание от три месеца лишаване от свобода, към което бяха присъединени наказанията "обществено порицание" и "лишаване от право

да управлява МПС" за срок от една година. Другият подсъдим - 46-год. Х.В., също беше признат за виновен в извършеното в съучастие хулиганство, като Районният съд във Варна го освободи от наказателна отговорност с налагане на административно наказание - глоба в размер на 1500 лева. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Да им увеличат заплатите !За случая да получат БОНУС!Тежко на България с такива "пазители на реда!"ИЗНУДВАЧИ!
+3
 
 
А в някои държави полицаите придружават момичета до вкъщи късно вечер, за да не правят глупости или да не им случат неприятности на улицата.
+1
 
 
докато стоят на трудовата борса ДА СИ ГИ ГОНЯТ
+1
 
 
БИВШИ ПОЛИЦАЙ ????пред закона всички са равни????
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: