Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Полицаи и диджеи заиграха на котка и мишка по морето заради нощните акции
Автор: Екип Ruse24.bg 10:46 / 15.08.2017Коментари (0)859
©
Полицаи и диджеи заиграха на котка и мишка по морето. След нощните акции по дискотеките в Слънчев бряг, които доведоха до конфискуване на уредбите на "Оксижен" и арест на DJ Станчо в "Бедрум", певци и музиканти по заведенията правят всичко възможно, за да не застанат на мушката на вицепремиера Валери Симеонов, пише "Стандарт". 

Всяка вечер след полунощ патрулки с полицаи и инспектори плъзват по улиците на Слънчев бряг, Несебър и Приморско. Щом видят, че униформените се приближават към заведенията, пред смаяните погледи на гостите изпълнителите хвърлят микрофоните и сядат на масите, маскирайки се на клиенти. Като премине патрулката, диджеите отново сядат зад пулта, а певците продължават изпълнението си. Криеницата продължава докато по заведенията има хора. Клиенти обаче са недоволни, тъй като програмата прекъсва без предупреждение. 

"Поздравявам жена си с любимата й песен, певицата започва да пее и изведнъж оставя микрофона, сяда до мен и ми казва "наздраве". Е, това на какво прилича!", възмущава се недоволен клиент на заведение в Слънчев бряг. Младежите по морето пък масово се интересуват къде Валери Симеонов ще проверя заведения. 

"Обмисляме няколко варианта за реакция при евентуално посещение на вицепремиера - да му искаме оставката или да го поздравим с любима наша песен, а след това да платим глобата на заведението, за да може да си направим купона", разказа 24-годишната Никол Иванова, която с компания от още 15 младежи почива на Слънчев бряг. Възрастните туристи, които почиват в централната част на курорта, обаче са доволни от акциите. 

"Музиката вечер става непоносима, но е разбираемо, защото Слънчев бряг е пълен само с младежи. Повече тук не бихме почивали въпреки добрите оферти, които ни предложиха от туристическата агенция", каза 69-годишната Йохане Клайн от Бат Кисинген, Германия, която идва на море в България повече от 11 години. Вицепремиерът Валери Симеонов също е доволен от резултатите след акцията в "Бедрум". 

"За първи път в неделя на горещия телефон в кабинета ми и на тел. 112 няма оплаквания за шума от заведенията на "Како бийч", каза Симеонов в Бургас след поредната среща на Областния координационен съвет по туризъм, в който участва и Областна управа. Симеонов разясни, че дискотеките със силна музика уронват авторитета на туризма в България, а едва 10 % от туристите в Слънчев бряг са младежи, дошли да се забавляват. И е напълно неприемливо останалите 90 % да са облъчвани с брутален шум всяка вечер. 

"Нормално е да викат "Оставка". Това са хора, които са платили 20 лв. вход и 10 лв. за паркинг, на които им спираш музиката. Аз и на "Бузлуджа да бях, и там щяха да викат "Оставка", коментира вицепремиерът реакцията на посетителите в "Бедрум", след като в дискотеката нахлуха униформени. Според него обаче по-интересно било да се коментират виковете "Селяни". "Това ми прилича на разделение на столица и провинция. Ние сме бургазлии. Те викат и на вицепремиера "селяни", и на вас, и на полицията - един вид, кои сте вие, че ни разваляте купона на нас, дошлите от столицата", заяви Симеонов. 

И призова медиите да обърнат внимание на групичката скандиращи "как изглеждат и как са облечени". Вицепремиерът разкри, че при втория опит за изземване на техниката в "Бедрум" е можело да се стигне до физическа разправа, но разумно отстъпил пред "хора, употребили алкохол и може би нещо друго", въпреки че бил придружаван от 7 полицаи. На изпроводяк обаче се чули и възгласи "Българи, юнаци". Акциите на Сименов предизвикаха и лавина от колажи в мрежата, които не спират вече три дни.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Поскъпване на хранителните продукти
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: