Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Дoпълнителна подготовка на бъдещи първокласници в нова лятна услуга по проект на Община Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 17:16 / 03.08.2017Коментари (0)925
©
Нова безплатна социално-образователна услуга е отворена до края на месец август по проект BG05M9OP001-2.004-0041 "Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие", който Община Русе изпълнява по ОП "Развитие на човешките ресурси 2014-2020 г." Услугата се предоставя в сградата на ДГ "Червената шапчица", Филиал "СВЕТИЛНИК" от консултанти - педагози, които под форма на игра провеждат допълнителна педагогическа подготовка за равен старт в училище.

В неформалната лятна школа са записани 15 деца на възраст 6-7 години, които индивидуално или със своите родители са потребители в други услуги на проекта. Установените при работата с тях дефицити на знания и умения за първи клас в предстоящия месец ще бъдат компенсирани с интересни занимания в нестандартна среда. Те включват комбинация от образователни елементи, игри и адаптирана за деца изследователска дейност на природната среда. Очаква се в резултат от специалната програма децата да преодолеят затруднения в комуникацията, да обогатят уменията си, а децата билингви да подобрят познанията по български език. Предвидени са посещения в детския отдел на РБ "Любен Каравелов", Регионален исторически музей и екскурзия с корабче в акваторията на русенския бряг на река Дунав, а дейностите с участие на родители - състезания, образователни игри и викторини.

В дейностите на услугата "Допълнителна педагогическа подкрепа за равен старт в училище" ще се включат при необходимост логопед, психолог и социални работници. Лятно училище в рамките на проекта ще се проведе и следващата година през август с деца и родители, които имат материални затруднения и/или социален дефицит и генерират риск от общностно изключване и отпадане на децата им от образователната система. Заниманията се провеждат всеки ден от 9:00 до 16:00 часа в ЦИСУ "СВЕТИЛНИК", кв. "Чародейка", ул. "Тодор Икономов" №1 .

Няма прекъсване в безвъзмездното предоставяне на останалите услуги по проекта, "Ранна интервенция на уврежданията", "Индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания", "Предоставяне на психологическа подкрепа и консултиране на бъдещи и настоящи родители за формиране и развитие на родителски умения" и "Здравна детска консултация и дейности по превенция на заболяванията" които през летния сезон са в сградата на КИСУД, кв. "Дружба", ул. "Н. Й. Вапцаров" №20 и чрез мобилна работа на терен в домовете на потребителите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: