Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Вече продават оферти и за Лято 2018
Автор: Екип Ruse24.bg 16:39 / 19.07.2017Коментари (0)982
©
Летният сезон отчита все по-добри резултати и вече продаваме дестинация България за Лято 2018-а. Прогнозите към момента за тази година са за ръстове от 7-10% в посещенията на чуждестранни туристи в нашата страна. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в студиото на "България он ер".

По повод сравнението на туристическите услуги в България и Гърция тя припомни, че въпросът се повдига всяко лято, но няма еднакви мерки за сравнение, защото природните дадености са съвсем различни. На база официалната статистика обаче мога да кажа, че почти толкова българи отиват в Гърция, колкото и гърци - в България, поясни министърът. Тя цитира данни, че за периода януари-май 2017 г. 370 000 гърци са посетили България, което е около 18% ръст и бележи първо място в класацията на НСИ. В същото време 494 000 българи са пребивавали в Гърция.

Министър Ангелкова подчерта, че Министерството на туризма работи активно, за да направи почивката в страната по-атрактивна и конкурентна, а България да бъде все по-предпочитана като дестинация. Подготвили сме нормативни промени за групиране на плажовете, за да могат да бъдат съобразени предлаганите услуги с индивидуалните им характеристики. От това зависи и цената на плажните принадлежности, акцентира министър Ангелкова.

На въпрос за ситуацията на морски плаж "Делфин" и съмненията за незаконно строителство министър Ангелкова коментира, че проверките на тази, а и на всички останали ивици са постоянни и ще продължат. Когато констатираните нарушения или сигнали не са в компетенциите на Министерството на туризма, веднага се сезират съответните органи. Тя припомни, че РИОСВ вече е наложила глоба за изсичане на дървета за стълба до плаж "Делфин". По отношение територията на плажа е установена липсата на медицински пункт, за което сме дали предписание, каза още министърът.

Проверява се всеки плаж, а мобилните групи на министерството правят инспекции по цялото Черноморие. Следим основно дали 50% от активната площ на плажовете е зона за свободно ползване и дали преместваемите обекти отговарят на одобрената от министерството схема за разполагането им, заключи министър Ангелкова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: