Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Министри умуват как да намалят тежките катастрофи у нас
Автор: Екип Ruse24.bg 17:17 / 27.05.2017Коментари (1)1456
© Ruse24.bg
Ще има промени в законодателството с цел предотвратяването на смъртните случаи при пътнотранспортните произшествия. Това заяви в интервю за обзорното предаване "Метроном" на радио "Фокус" Валентин Радев, министър на вътрешните работи.

"Една от мерките е Наредба за контрол на употребата на наркотичните вещества, която не е променяна от 2001 година", каза Валентин Радев. Той обясни и какви са другите стъпки за намаляването на смъртността по пътищата.

"Министърът на здравеопазването подготви Наредба за контрол на употребата на наркотичните вещества. Тя е много важна, защото не е променяна от 2001 г. Това може да стане бързо, като веднага стартираме процедурата за приемането ѝ и ще я приемем, за да може да се ползва от контролните органи. 

На второ място, трябва да променим Закона за движение за пътищата. Дългосрочната цел е да го разделим на две, а по-краткосрочната - да бъде променен един текст, свързан с издаването на контролните фишове, тъй като има противоречива практика в някои от съдилищата в страната. Трябва да се променят правилата, за да могат всички да имат еднакво отношение към издаваните от контролните органи фишове", обясни министър Радев. 

По отношение на спецакцията на ДАНС и МВР в столицата за засечен нелегален трафик на хора през летище "София" министърът посочи, че ще продължава да се действа безкомпромисно на всички нива, а не само във връзка с трафикантите, като ще продължи контролът на летищата.

Малко по-рано днес, на излизане от извънредната среща с министри и премиера Бойко Борисов, Валентин Радев обясни, че до понеделник имат задача да направят окрупняване на регулаторните органи - тези, които проверяват по пътищата.

"Задачата е поставена и с Ивайло Московски ще започнем работа веднага по този въпрос. След това трябва да има законодателни промени. В наредбата за проверката за употреба на наркотични вещества има едно изречение, което би трябвало да бъде премахнато. Ще подготвим Закон за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата. Обсъждахме премахването на знаците пред мобилните камери. Не може да бъде решено веднага. Има такава идея, но дали ще стане, ще го решим допълнително", заяви Радев







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 27.05.2017 г.
0
 
 
Причинителя на леко ПТП колата му се затваря 1 седмица на платен паркинг след което плаща паркинга и си прибира колата. Причинител на тежко ПТП му се конфискува колата или каквото е останало от нея.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: