Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Студентски ентусиазъм накарал Владо и Петър да спечелят "Оскар"
Автор: Екип Ruse24.bg 13:18 / 19.02.2017Коментари (0)585
© bTV
Студентски ентусиазъм - по този начин Владо Койлазов и Петър Митев описват първите стъпки на компанията "Хаос груп". Двамата българи с много упоритост, талант и търпение успяха да зарадват страната ни с награда Оскар за цялостен принос в технологиите и кино индустрията.

VRay софтуерът, разработен от Койлазов и Митев, позволява създаването на 3D изображение, което е много по близко до реалността.

"Мечти не съм имал. Моята цел винаги е била да помагаме на потребителите ни и да станем най-добрия софтуер в нашата област. Това не се постига с награди, а с много работа с нашите потребители", категоричен е Койлазов.

"Гледахме да си вършим работата, да предоставим уникален продукт - това ни беше фокусът", каза Митев.

Компанията "Хаос груп" има няколко метаморфози преди да достигне сегашния си вид. Тя е основана от Петър Митев още през 1997 г. и се е занимавала с реклама. "С колегите ми бяхме развълнувани от индустрията, защото 3D-то беше започнало да навлиза масово в рекламата. Но 97-ма година, знаете какво беше, едно много лошо начало за нас", спомня си Митев.

Именно тогава двамата младежи се запознават. "В началото като се видяхме, Петър имаше някакви идеи и понеже аз не знаех как се пише такъв софтуер, работех си в общежитието в Студентски град и правех експерименти. Първият софтуер, който написахме беше за специален ефект на огън и пушек", спомня си Владо.

Това е началото на една от най-успешните и бързо развиващи се компании у нас. "В началото пари нямаше и всичко беше студентски ентусиазъм", казва Петър. В момента у нас "Хаос груп" имат над 200 служители.

Така, години по-късно, компанията кандидатства в конкурса на Филмовата академия. "Всяка година те избират технически области, които да разгледат и всеки, който сметне, че има принос в дадена област, подава кандидатура. В нашата имаше около 10 ако не и повече подобни рендъри. Ходих на интервю в Лос Анджелис да обяснявам защо нашият рендър е най-добър и заслужава наградата, правиха интервюта и с колеги и потребители на софтуера", разказва Владо.

"Накрая получихме официален имейл, че сме победители. Имаме шега в офиса, че това стана един неработен ден, защото всички сновяха из коридорите, силно развълнувани", спомня си Петър.

"Сега предстои още работа, трябва да работим за втори Оскар", смее се Владо.

А междувременно компанията развива по всевъзможни начини кадрите си и обучава нови хора. "Имаме стажантски програми, партнираме си с университети и правим събития, на които каним известни имена от индустрията и ги образоваме", пояснява Петър.

"Всеки който иска да се занимава професионално с графика, независимо където и да отиде, когото и да попита, всъщност се оказва, че най-добрият източник на информация за това сме ние. Дори човек да отиде в чужбина често се връща при нас", казва Петър.



Източник: bTV






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: