Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Обясниха защо Русе бе избран за домакин на световното по волейбол
Автор: Екип Ruse24.bg 17:07 / 22.12.2016Коментари (9)1628
© Ruse24.bg
Генералният секретар на Българската федерация по волейбол Владимир Николов обясни защо и как се е стигнало до решението София, Варна и Русе да бъдат домакини на Световното първенство по волейбол за мъже през 2018 година. Ruse24.bg припомня на своите читатели, че именно Владо Николов водеше преговорите от името на родната федерация с представителите на общините в съответните градове.

За първи път в историята две държави ще посрещнат шампионата, като България отново ще работи с Италия. Двете страни вече впечатлиха световното волейболно семейство с перфектната организация на Евроволей 2015.

Ето какво каза в интервю за сайта на Българската федерация по волейбол Николов:

- Защо избрахте София, Варна и Русе за домакини на Световното първенство?
- София с присъствието на "Арена Армеец" не е нужно да бъде коментирана. Към днешна дата това е най-доброто съоръжение, което събира най-много хора и се намира в най-големия град. Варна е домакин на българския волейбол в последните 13 години. Винаги, когато отборът е бил там се е чувствал като у дома си и е играл добре. Не само мое мнение е, че Варна има най-волейболната публика.

Именно затова Управителният съвет на федерацията реши двубоите от Световната лига през 2017-а година да се играят в морската ни столица, за да се направи един реверанс към привържениците там, тъй като за нас феновете са изключително важни.

Останалите градове, които се обсъждаха бяха Русе, Пловдив и Бургас. Бургас отпадна първи като възможност защото към момента не е ясно дали залата ще бъде изградена в срок. Така в борбата останаха Пловдив и Русе. В Русе срещнахме пълно разбиране от страна на местната власт и бизнеса и затова се спряхме на "Булстрад Арена", която вече е лицензирана за мачове от европейско ниво. Тя е лицензирана и от FIVB за срещите на женския национален отбор от световното Гран при през следващата година, които ще бъдат един своеобразен тест за ръководството на залата и феновете на града. Убеден съм, че те ще покажат своята съпричастност към волейбола.

- Къде ще играе българският национален отбор?
- По всяка вероятност българският национален отбор ще започне участието си във Варна и при добро развитие на нещата ще продължи мачовете си от втората фаза в София. Към момента това все още не е сигурно, защото първо трябва да бъде предложено и гласувано на Управителен съвет.

- Как ще продължи работата по организацията на Световното първенство в бъдеще?
- В последните два месеца работим активно именно по организацията на Световното първенство. Надявам се през следващите месеци работата да продължи да бъде все така ползотворна и да имаме още новини за жадните за волейбол фенове в България.
Още по темата: общо новини по темата: 17
19.09.2018
17.09.2018
14.09.2018
13.09.2018
09.09.2018
08.09.2018
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.01.2017 г.
0
 
 
За съжаление все още спорта се използва за политически игри, а не за развлечение на народа. Пловдив е основен център на спорта в страната с традиции във волейбола. Пловдивската волейболна общественост заслужаваше едно голямо първенство. Нямаме" лоби" във федерацията въпреки присъствието там на не един "участник" в Управителния съвет на федерацията.
Aнонимен
на 23.12.2016 г.
-2
 
 
Някой да ми каже за повече от две-три събития събрали повече от 1000 зрители състояли се в спортната зала на Пловдив !? За година и половина функциониране това е срам ! Още един път ще го кажа, че без сериозен мениджърски екип с добри заплати няма как да стане ! Ама кой да чуе, важното е да се асфалтира и машините на нашите хора да работят и да се крадат едни пари от "мега" строителството в града. Този кмет рано или късно ще влезе в затвора, според моето скромно мнение.
-1
 
 
Виждаме Кмета не обича спорта,ами за какво построиха 60 милионночудо с Грездей посредата....Целогодишно празна зала...
Aнонимен
на 22.12.2016 г.
+2
 
 
май че местният шовинизъм ни е в повече. Истината е, че за да бъде тази зала рентабилна е нужен сериозен мениджмънт, а не някакви самодейци да управляват и да ми канят Крис Норман и Сиси Кеч
+3
 
 
Е сега разбрахте ли ,драги разбирачи, защо не са предпочели Пловдив. Защото това ЛАЙНО ,лижещо гъ*ъ на Лазаров цитира: В Русе срещнахме пълно разбиране от страна на местната власт и бизнеса и затова се спряхме на "Булстрад Арена", която вече е лицензирана за мачове от европейско ниво. СИРЕЧ ПО НАШЕНСКИ..."пълното разбиране" значи ПЛАТИХА НИ. Залата в Русе е частна,каква местна власт им помага..за бизнеса ми стана ясно.Нали все пак бизнеса е на братя Бобокови а те са от същото бизнес котило като инж.Лазаров. Та това е причината за Русе. Вчера ви го писах,днес пак.Слагайте минуси! Никакви колони и осветление не пречат в Колодрума. Сега нека селяндурите плюещи по Пловдив и залата-да отидат в Русе,Варна или София и да се радват,че на Тотев му е зле. Трябва да ви кажа,че Вл.Николов беше треньор на отбора на Евроволей в Пловдив.Като играч е звезда...като треньор и психика,подход към играчи е кръла НУЛА. Виждам ,че и като ГЕН.Секретар е отличен гъзолизник на другаря Лазаров и парите подпомагащи БФВ.
Сподели какво ново....
на 22.12.2016 г.
+7
 
 
На всички е ясно, че Пловдив винаги е бил трън в очите на селяните от СТОЛИЦАТА !!! Най-тъпото нещо от изобилието комунистически грешки е, че централизираха всичко да е в СТОЛИЦАТА и нищо за ДЪЛБОКАТА ПРОВИНЦИЯ....
+1
 
 
Аз пак не разбрах защо не избраха Пловдив и какъв им е бил проблема с нашия град.
+4
 
 
В Русе срещнали разбиране, а в Пловдив - Не? Да ги разправят на шапката ми.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: