Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Анита Мейзер настройвала телефона си за снимки, докато мъжът й умирал
Автор: Екип Ruse24.bg 13:34 / 22.12.2016Коментари (0)2380
©
Анита Мейзер настройвала камерата на телефона си за снимки, за да документира силата на мъжа си Николай Димов, който трябвало да скъса с мускули свинските опашки на китките и врата си, докато в това време културистът е умирал. 

Това стана ясно от обвинителният акт по делото срещу бившата миска, което се проведе днес във Варненския окръжен съд, предаде репортер на Varna24.bg.

Ето и хронологията на събитията, според самопризнанията на Анита, на база на които към нея е предявено обвинение в непредумишлено убийство и искане на подкуп от 30 000 евро.

52-годишната Анита Желева, известна с фамилията на вторият си съпруг Мейзер, е родом от шуменското село Пет могили. Тя е с двойно гражданство-българско и американско. През март 2010 г. се запознава с Николай Димов във Фейсбук. Била впечатлена от външността и силата на далеч по-младия от нея мъж. Димов споделил в интернет, че има желание да работи в САЩ. Така през септември 2010 г. Анита му помогнала да се сдобие с виза и културистът пристигнал при нея. 

На 1 януари 2011 г. сключили брак. Анита му осигурила работа като шофьор на лимузина. Двамата подхванали частен бизнес с атевета. Заминали на почивка в Коста Рика. Там Николай споделил, че се е свързал с важни хора от Панама и Колумбия, които му обещали участие в схема, от която ще спечели много пари. В Коста Рика Димов останал до 2015 г. През април 2016 г. Анита се върнала в България . Тук пътувала много из страната. От магазин по пътя между Бургас и Несебър купила пликче със свински опашки, тъй като се канела да слага шатра пред дома си. Скоро след това се прибрал и Димов. След завръщането си продължил да говори за схемата с хора от Панама и Колумбия, които обаче трябвало да убеди, че той може да издържи на всичко, на което ще бъде подложен и няма да ги предаде.

Така започнал да тренира със свинските опашки. Според негови изказвания, номерът със свинските опашки щял да вземе акъла на важните хора. На 13 август двойката отишла до "Златни пясъци", където Димов татуирал изображение на Исус Христос със стълба към него, по която се изкачва дете. Обяснил, че всяко стъпало е символ на изкачването към собственото му величие. 

След около 5 часа престой тръгнали към Галата, където Анита разглеждала имоти и се спряла на един, който искала да закупи. Около 20 часа отишли на гости на майката на Николай в "Аспарухово", където мъжът се похвалил с татуировката си.
След гостуването се прибрали и Николай влязал да вземе душ. Когато излязал започнал да подсушава новия си татус и се ядосал, че няма кърпи за това. Според показанията на Анита споделил, че Исус се е вселил в него, че се чувства силен и сега е момента да направи експеримента със свинските опашки, а след това предложил на Анита да правят секс. 

Според показанията на миската тя се опитала да го разубеди, но мъжът и заявил, че е по-добър от Дейвид Копърфилд. Настоял Анита да завърже първо краката му със свинските опашки и дал инструкции тя да заснеме как ще ги скъса . 

Анита се опитала да завърже опашките, но понеже те били доста жилави се наложило да си сложи ръкавиците, с които Николай тренирал във фитнеса, за да не пререже ръцете си. След това миската сложила по една свинска опашка на ръцете и по настояване на мъжа си поставила и две на врата му. Николай я инструктирал да дърпа здраво, за да може да ги "спраска". 

Именно той я накарал да стегне примката. Димов усетил, че се задушава, скъсал опашките на ръцете си и започнал да се бори, докато загубил съзнание. През това време Анита твърди, че нагласяла телефонът си и не видяла какво се случва. Когато го видяла, че лежи бездиханен на масажната маса изпаднала в паника. Хукнала да търси нож, за да пререже свинските опшки, но те били много стегнати. Опитала да разхлаби с веро тези на краката му, за да види дали ще се получи. През това време забелязала капки кръв на земята и установила, че мъжът и е вече мъртъв.

Разбрала, че ще я обвиня и взела решение да изнесе трупът му. До масажната маса имало сак на колелца с багаж на Димов. Тя го придърпала и бутнала тялото върху него, след това започнала да го влачи. Николай паднал по гръб върху сака, но от дърпането се стоварил по очи на пода. 

Според показанията си Мейзер решила да скочи от терасата и се самоубие, но се сетила за дъщеря си и се отказала. Забърсала капките кръв с тоалетна хартия. След това взела решение как да изгради алиби. 

Тръгнала към магазин, в който има камери, за да я заснемат и да заяви, че през времето, когато е умрял мъжът и тя е пазарувала и няма нищо общо. Така се родила версията, че отишла да купи яйца за закуска и оставила мъжът си да разговаря с непознати мъже пред блока, а като се върнала го намерила мъртъв. Взела и свинските опашки, за да ги изхвърли. Около 0, 42 часа след полунощ стигнала до бензиностанция Еко, от където купила цигари и семки. След това влязла в магазин "Чинарите", за да купи и яйца в подкрепа на алибито си. 

Хвърлила опашките в контейнер по пътя. Прибрала се в апартамента на дъщеря си и звъннала на двама познати полицаи, които по това време не и вдигнали. След това позвънила в апартамента под нея, обитаван от Кирил Вълчев по прякор Скалата. Заявила, че намерила мъжът си убит. Той я посъветвал да звъннат в полицията. Обадила се в Пето РПУ и говорила с Драгомир Драгиев. На същия предложила пари, за да не стигне случая до медиите. Разказала, че е намерила мъртъв мъжа си. Драгиев се обадил на ОДМВР и от там изпратили екип от униформени. В 4 сутринта е разпоредено на служител с име Радев от отдел "Криминална полиция" към ОДМВР Варна да се яви на местопрестъплението. Именно на него Анита предложила първо 10 000, след това съответно 20 000 и 30 000 евро, за да се потули случаят и за да я измъкне. Служителят обаче подал сигнал за предлагания му подкуп.

Така на 14 август Анита Мейзер била задържана. В хода на съкратеното съдебно дело днес адвокатите на близките на Николай Димов предявиха претенции за 300 000 лв. кръвнина за убития Николай. Те разкриха също това, че по тялото на Николай е имало множество рани по носа, клепачите, лактите и под коленете, за които не е дадено логично обяснение. Адвокатите обясниха също, че Анита е предложила и сто лева подкуп на дошлите полицаи. 

Съдията обясни на Анита, че ако признае вината си в съдабната зала процесът ще приключи днес и присъдата ще бъде редуцирана с 1/3 без да се разпитват допълнително свидетели и вещи лица. Инструктираната от адвоката си Олег Атанасов Анита призна вината си. 

Прокурорът по делото предложи по отношение на обвинението в непредумишлено убийство, за което законът предвижда до 5 години лишаване от свобода, да се определи наказание над средния размер, редуцирано с 1/3. По обвинението за подкуп, където присъдата е до 10 години, също да се определи над средния размер с редукция от 1/3. 

Както вече Varna24.bg съобщи освен това държавното обвинение предолжи на съдията да обмисли варианта за лична превенция и условна присъда за бившата миска, което предизвика бурна реакция в залата, където присъстваха близки и приятели на мъртвия Димов. 

Днес в 13.30 часа ще стане ясно окончателното решение на съда.

Още по темата: общо новини по темата: 114
08.09.2022 »
14.08.2020 »
03.01.2020 »
06.11.2019 »
26.08.2019 »
13.06.2019 »
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: