Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Протестиращи ходят назад заради евентуалната отмяна на забраната за пушене
Автор: Екип Ruse24.bg 17:04 / 13.12.2012Коментари (20)2761
© Bulfoto
Десетки се събраха на площад "Независимост" в София на протест срещу отмяната на забраната за тютюнопушене на закрито. Протестиращите отхвърлиха твърденията на собствениците на ресторанти и заведения, че забраната на тютюнопушене води до намаляване на оборота им и посещаемостта. 

Депутатите пък, които се изказват против тоталната забрана за пушене на закрито, те определиха като лобисти и хора, поставени под натиска на индустрията.

В знак на несъгласие с опитите за отмяна на забраната за пушене на затворени обществени места събралите се извървяха разстоянието от площад "Независимост" до страничния вход на Народното събрание, ходейки назад.

Още по темата: общо новини по темата: 89
13.03.2019 »
04.09.2018 »
16.04.2018 »
19.06.2016 »
07.04.2016 »
22.01.2015 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Както винаги полувинчати мнения и профански позиции.Защо никай не протестира срещу алкохолиците,наркоманите,отровните храни,таратайките по пътищата,ПОВСЕМЕСТНАТА ПРОСТОТИЯ ?Нищо чудно утре да приемат закон за легализиране на марихуаната.Така е в Европа.Защо не протестирате срещу лесбийки и гейове-аз изпитвам отвращение и погнуса от тях и защо съм длъжна да ги търпя?Дискусия която се води от ограничени хора,резултата е такъв.Никой не настоява да се пуши в офиси,здравни заведения,училища,обществени сгради,детски площадки,концертни зали ит.н.Кръчмите са различни,много са и има за всеки.Тук се пуши,тук не се пуши.Влез там където ти е кеф,като аверите курят,а ти не влизаш с тях в кръчма без цигари и те не пушат или обратното.Не ми пука за кръчмарите дали ще фалират или не,АЗ ИСКАМ ДА ИМАМ ПРАВО НА ИЗБОР!!!
+1
 
 
А какво ще направите срещу вредните,изкуствени храни с които се тъпчем и мръсният въздух,който дишаме на улицата та смятате,че цигарите са ви най-големият проблем?Щом се продават цигари,ще се пуши,щом се пуши трябва да има кафенета за пушачи,а непушачите да ходят в закусвалните.Ако наистина някой е загрижен за здравето ни,да забранят продажбата на цигари,а не пушенето.Като се забранява пушенето,да забранят и пиенето,алкохолиците са не само самоубийци,те са и потенциални убийци.А мазохисти сме всички които живеем в БГ.
Aнонимен
на 13.12.2012 г.
0
 
 
На следващия протест ще тръгнем да агитираме "от член на член " депутатите.
Aнонимен
на 13.12.2012 г.
0
 
 
щом пушачите правят оборота ,да направят заведенията само за пушачи,за другите да е забранено да ги посещават,Така непушачите ще си стоят в къщи или на улицата на чист въздух и ще разберат как се чувстват в момента пушачите.Напълно нормално е на работното място да е забранено да се пуши,защото нямаш право да пречиш на колегите си които изпълняват задълженията си,но в заведения където отиваш за забавление не е редно-на който не му харесва няма да влезе.В противен случай ми звучи като дискриминация.
+3
 
 
Пушачите натрапват своя порок на останалите. Защо трябва ние непушачите да се ограничаваме, че на (повечето) пушачите им липсва елементарна култура? Не само че цигарения дим е неприятен, но и е много вреден. Вторичния дим е по-вреден дори от самото пушене, при което пушека поне минава през филтъра. А за персонала какво да кажем? Те по цял ден трябва да дишат вторичен дим - за тяхното здраве кой ще помисли? Нямам нищо против пушачите, и аз съм си запалвал, ама айде да си имаме уважението. Нищо не ви пречи да излезете навън за 5 минути.
Aнонимен
на 13.12.2012 г.
+3
 
 
Аз съм непушач. Ако искам да посетя Новотела ,Тримонциум ,Лайпциг или Империал , а там е за пушачи,къде да отида. На Централна гара на колелото ли?
+1
 
 
Депутат означава слуга на народа. И с думи прости - щом хората искат нещо то трябва да стане. Задайте си въпроса защо тези партийни велможи до кога ще правят каквото си искат. Явно не са малко от тези самозабравили се персони.
Aнонимен
на 13.12.2012 г.
0
 
 
Добре де толкова ли е трудно!? Заведения за пушачи и заведения за непушачи и край на спора - всеки има избор!
+1
 
 
Нека протестират! Гласът им трябва да се чуе, ако има разум в главите на нашите политици. И аз бих протестирала, ако имах възможност! Защото съм върл противник на тютюнопушенето, не по принцип, а по убеждение /бях също страстен пушач/, но трябва да се случи нещо!!! лошо, за да се откаже човек. Ако не, то поне законът да се опита да ограничи този крайно вреден навик! Не желая чужди хора да ми вредят!
Здравейте, възмутена съм от държанието на кондукторката от автобус РВ 4176 РХ на линия 93.Втори ден под ред се качвам на този автобус и съм безумно възмутена. Днес на четири места по стъклата имаше налепени листове, че билетите се продават при шофьора. Ес
на 13.12.2012 г.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: