Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Осъдиха Кирил Рашков-младши на едва 8 месеца затвор
Автор: Екип Ruse24.bg 09:13 / 23.11.2011Коментари (84)1235
© Ruse24.bg
Кирил Рашков-младши е осъден на 8 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Състав на Асеновградският районен съд също така постанови Рашков да заплати 2000 лева на Веселин Христов и 1000 лева разноски по делото.

Въпреки че адвокатката на заплашения с убийство Веселин Христов поиска ефективна присъда от 5 години, както и обезщетение за нанесени физически щети и страдания в размер на 10 000 лева, съдът постанови много по-леко наказание.

Защитата на Рашков изтъкна, че за престоя си в ареста Рашков-младши е осъзнал вината и грешката си. Като аргументи в искането за по-лека условна присъда адвокатите на Рашков посочиха чистото му съдебно минало, както и двете деца, за които трябва да се грижи.

Последните думи на Кирил Рашков преди съдът да се оттегли за произнасянето на присъдата бяха: "Съжалявам за стореното и искам условна присъда".

8-те месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим, на които беше осъден внукът на "Цар" Киро предизвикаха масово недоволство сред присъстващите отвън пред залата на съда жители на Катуница.

Припомняме, че Кирил Рашков е  обвинен в това, че на 23.09.2011 г. в село Катуница, област Пловдивска, се е заканил с убийство на Веселин Христов Христов и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1, НК. 

Още по темата: общо новини по темата: 37
12.11.2022 »
02.04.2021 »
02.04.2021 »
02.04.2021 »
02.11.2020 »
25.09.2017 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Всички Рашкови в затвора, или хората ще раздадът правосъдие! Явно съдии, прокурори и адвокати са абсолютни безсрамници и хора без чест и достоинство! Съдопроизводството било независимо... Независимо, ама друг път! Козируващи мекотели! Ще ви дойде и вашето време!
0
 
 
брей само толкова ли са му дали?!?!те сега ще гледат по бързо да го искарат зад граница за да не го отърве някой от мъките му..
0
 
 
еми аз какво ви казах че не го съдят за убийство а за закана за убиство и ще му дадат в най добрия случеи 4 години от които ще лежи 2 най много а сега дори аз съм смаян че са му дали нищожните 8 месеца...
0
 
 
Само в България правосъдието е двузначно...Винаги е защитавало циганското племе...няма да се учудя след време да си има и циганско правителство....съжалявам за малкото българи които ше останат да живеят в изчезваща България.....те ше са герои за да озелеят
на 23.11.2011 г.
0
 
 
Ами то май нови протести ще трябва да правим ! Как може само 8 месеца за такова поръчково и с цел отмъщение убийство?! Недоволството ми от съдебната система в момента е ОГРОМНО ! БЕЗОБРАЗИЕ ! СЪДИИТЕ В АСЕНОВГРАДСКИЯ РАЙОНЕН СЪД НЯМАТ СЪВЕСТ ! ! !ПРОДАЖНИ БОКЛУЦИ ! ! !
+3
 
 
АКО БЕШЕ ПРЕДИ 22 ГОДИНИ...МЕЧТИИИИ...
+2
 
 
САМО ТОЛКОВА ЛИ??? ОБЪРКАЛИ СА СЕ,ЧЕ ТОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ЛЕЖИ!!!КОЙ БОГАТ М....Л ЛЕЖИ В БЪЛГАРСКИ ЗАТВОР?!ТОВА Е ГРЕШКА! :)
+4
 
 
Каква правят парите -ще " ЛЕЖИ " в някой луксозен хотел за да го спасят от линч , а после ще го скрият зад граница ..
+3
 
 
"КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА България---- Съдебна властЧл. 117. (1) Съдебната власт защитава правата и законните интереси на гражданите, юридическите лица и държавата.---- (2) Съдебната власт е независима. При осъществяване на своите функции съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите се подчиняват само на закона" -*-*-* Ако имате съмнение, че е нарушено нещо от написаното по-горе, ето органът който трябва да коригира нещата:"Инспекторатът към Висшия съдебен съвет /ИВСС/ е орган на съдебната система на Република България. Инспекторатът към ВСС е самостоятелен орган, с основна функция да проверява дейността на органите на съдебната власт, без да засяга тяхната независимост.Главният инспектор и инспекторите при осъществяване на функциите си са независими и се подчиняват само на закона. Инспекторатът действува служебно, по инициатива на граждани, юридически лица, или държавни органи, включително на съдии, прокурори и следователи."-*-*- E-mail: ivss@inspectoratvss.bg *-*-*-*-* Прокурорите също могат да сезират ИВСС, както бе казано по-горе.*-*-* Главен прокурор office_gp@prb.bg----- ОП - Пазарджик op_pazardjik@prb.bg---- РП - Пазарджик rp_pazardjik@prb.bg---- Адресите са извадени от ОФИЦИАЛНИТЕ сайтове на институциите.--- ***** Граждани, предлагам вместо да пълним форумите с коментари, които често се трият( като групи от Фейсбук), да задействаме "по инициатива на граждани" ИВСС или прокурорите. Ако пратим по едно писмо може днес да не променим нищо. И утре може да не се промени нищо. Но със сигурност някой ден ще променим ВСИЧКО. Ако не за нас, поне за децата ни...
+2
 
 
Не искам да съм съдия в момента,който тълпата ще раздава правосъдие.А той идва съвсем скоро.Само глупаците в съда не го виждат.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: