Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Над 100 души са арестувани по време на протестите в страната
Автор: Екип Ruse24.bg 09:47 / 27.09.2011Коментари (21)1212
© Ruse24.bg
Над 100 души са задържани по време на протестите в страната в подкрепа на Катуница, които бяха организирани в интернет. Организираните като мирни шествия прераснаха в агресия провокирани от различни радикално настроени групи. На места се стигна до сблъсъци с полицията. Ситуацията бе овладяна от силите на реда късно вечерта. Като цяло проявите приключиха без сериозни инциденти и материлни щети, съобщиха от МВР.

Не е било допуснато навлизането на радикализирани елементи в ромските квартали в цялата страна - нито във Варна, нито в Плевен, нито в Пловдив. 30 души са задържани в четири районни полицейски управления в София след протестите пред парламента. Сред тях има 12-годишно дете и други петима непълнолетни лица.

Всички лица са задържани за хулигански прояви, за неизпълнение на полицейски разпореждания, както и за унищожаване и повреждане на чуждо имущество.

За нарушаване на обществения ред в Бургас са задържани двама души, срещу които е образувано незабавно производство, в Пазарджик - също двама, в Плевен - осем, в Пловдив - 47 и във Варна - 20.

По време на безредиците, свързани с протестите около ромския квартал на Варна "Максуда", е арестуван кандидатът за кмет на Варна Костадин Костадинов.

Около 105 души са задържани след провеждането на протести снощи в различни градове на страната. Около 30% от задържаните са лица под 18 години. Това съобщи Веселин Вучков, изпълняващ длъжността министър на вътрешните работи.

Той обясни, че има дори деца по на 12-13 години, които са участвали в най-агресивните прояви по време на протестите.

"Главният секретар и в СДВР имаха оперативна информация, че се подготвят различни от мирните протести. Това помогна да се предотвратят по-сериозни конфликти", каза Вучков. Той беше категоричен, че предизборната ситуация не оправдава едни непремерени действия от страна на протестиращите и полицията ще действа спрямо закона.

"Има няколко леко пострадали граждани, има и няколко пострадали полицаи. Ние ще направим анализ на случилото се днес. Ситуацията се анализира всеки час. Протестите са организирани в социалните мрежи в интернет, но полицията насища населените места с присъствие, защото не бива да допускаме да възникне междуетнически конфликт", допълни още той.

Ситуацията в ромските квартали в Пловдив е спокойна, коментира още той.

"Етническите групи са много податливи на слухове. Но ние се свързахме с техни лидери и на място успокоихме хората. Ако някой мисли да нахлуе в такива махали, населени с роми, ще срещне сериозен отпор от органите на реда", беше категоричен Вучков.


Още по темата: общо новини по темата: 37
12.11.2022 »
02.04.2021 »
02.04.2021 »
02.04.2021 »
02.11.2020 »
25.09.2017 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Прости- добре , но цивилизовано! Дораснали ли сме за това?!
Aнонимен
на 27.09.2011 г.
0
 
 
ИМА ПАТРУЛИРАЩ ПОЛИЦАЙ С МОТОР НА СПИРКА 'ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ', ДО КЛУБ AJ!!!!
Aнонимен
на 27.09.2011 г.
0
 
 
Мобилизация на армията и до крак,това ще оправи нещата според мен!
+1
 
 
ВСИЧКИ БРАТЯ РОМИ СА ПОКАНЕНИ ЗА ОТКРИВАНЕТО НА НАЙ-НОВИЯ МОЛ "АУШВИЦ" ТАМ ИМА И ГОЛЯМ КИНОСАЛОН В КОЙТО МОГАТ ДА СЕ ПОБЕРАТ ВСИЧКИ.ДА НЕ СЕ ПЛАШАТ ОТ ГОЛЕМИТЕ КОМИНИ НАД МОЛ-а,ТЕ СА ЗА ГАЗОВОТО ОТОПЛЕНИЕ,КОЕТО СЕ ВКЛЮЧВА С НАЧАЛОТО НА ПРОЖЕКЦИЯТА.
+1
 
 
Какъв урок като даржават ги пази, да не би някой да ги нападне, да не би някой ценен мангал да се загуби, то тракийското съкровище не се пази толкова колкото миризливите чернилки!
+2
 
 
Къде е онзи, който е виновен за всичко това, МВР го пази някъде в лукс, а хората с гражданска позиция в ареста, е няма такава държава.
+3
 
 
Призовавам всички българи да се включат в протестите, за да изразят по мирен начин своето недоволство от сегашното и предишните правителства, които ни докараха до това положение и заради които страдаме десетилетия наред! Трябва да се сложи край на толерантността към циганите!
+2
 
 
Естествено,циганизираният парламент и избраното от него правителство защитават избирателите си,които са на ясла в тая измислена държава,а покорните овчици,които се стрижат и хранят цялата тая пасмина,щом заблеят почваме да ги бием и арестуваме.Нормално за Република Цигания!
+2
 
 
маматаим циганска сега е момента да имсе даде урок иначе ще си продължават по същият начин нещата
+1
 
 
това вече преля чашата циганите обиват и нима само един задържан а са арестували 100 бг това вече без умиеееее
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: