Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Неприятно! Нападател на Дунав със счупена лицева кост
Автор: Екип Ruse24.bg 15:35 / 18.08.2016Коментари (0)686
© ФК Дунав
"Очакваме да покажем добра игра. Познаваме добре отбора на "Локомотив" Горна Оряховица. Имат нови футболисти, но са запазили основния състав от миналата година. Това не е отбор, който може да бъде подценяван. Ние обаче ще дадем всичко от себе си, да го победим".

Това заяви асистентът на старши треньора на "Дунав" Пламен Донев - Веселин Великов преди мача на "драконите" срещу горнооряховските "железничари". Срещата от четвъртия кръг на Първа лига ще се играе по програма на 19 август, петък, от 19 ч. на стадион "Локомотив" в Пловдив и ще бъде излъчена в пряко предаване по Диема.

Главен рефер ще е Тихомир Асенов Алексов, с помощници Веселин Мишев Добриянов и Юлиян Тошков Тодоров. Допълнителни асистент-съдии ще са Волен Валентинов Чинков и Неделчо Танчев Гаджалов. 4-ти съдия - Борислав Николаев Колев. Съдийски наблюдател - Костадин Ангелов Гергинов.

За този двубой треньорският щаб на русенци няма да може да разчита на Бранимир Костадинов, който счупи лицева кост в сблъсък с противников футболист по време на срещата с "Пирин" Благоевград и ще отсъства поне 20 дни. Всички останали са здрави и до последно ще се преценява за групата за мача.

До момента дунавци са с актив от 7 точки след 2 победи (над "Нефтохимик" в Бургас с 2:1 и над "Пирин" Благоевград в Разград с 1:0) и равенството с "Верея" 0:0 на "Лудогорец Арена" на старта на първенството. "Железничарите" са 2 точки след равенствата с "Нефтохимик" Бургас 0:0 и "Черно море" Варна в Пловдив и загубата с 1:2 в Благоевград от местния "Пирин".

На 19 август "Дунав" и "Локомотив" Горна Оряховица всъщност ще изиграят мач номер 41 помежду си. Това обаче е едва деветата среща на най-високото ниво у нас. "Драконите" са с леко предимство - 16 победи, 12 равенства и 12 загуби при голова разлика 43:38 в тяхна полза.

Няколко са основните тенденции, които се открояват в това съперничество, сочат статистиците. Най-силната от тях е домакинското предимство. И двата отбора се възползват от това да играят пред собствена публика и по-голямата част от победите им срещу съперника са у дома. Друга важна тенденция сочи, че отборът, който пръв успее да поведе в резултата много рядко губи срещата, така че обратите не са най-типичното нещо за това дерби. Мачовете между двата тима са изключително изравнени и интересни.

Важно е да се отбележи, че "Локомотив" ГО и "Дунав" възстановиха съперничеството преди два сезона, когато се срещнаха за първи път след 20-годишно прекъсване. Тогава в мач от турнира за Купата на България, русенци отстъпиха в общия резултат с 1:2 след равенство 1:1 в Горна Оряховица и загуба с 0:1 в Русе, която маркира и първата победа на "железничарите" някога в крайдунавския град.

Тогава двата тима бяха в две различни дивизии - "Локомотив" в "Б" група, а "Дунав" в Североизточната "В". През миналия сезон горнооряховският тим също се оказа "черна котка" за русенци, след като успя да победи с 2:0 у дома и да удържи нулево реми в Русе, припомня още официалният сайт на Дунав.

Още по темата: общо новини по темата: 4
19.08.2016
19.08.2016
19.08.2016
18.08.2016






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: