Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Жена осъди община за 25 000 лева след зловещ инцидент
Автор: Екип Ruse24.bg 11:09 / 05.02.2019Коментари (0)1087
©
Районен съд Варна осъди Община Варна да заплати сумата от 24 900 лева обезщетение на варненка, пострадала по време на заря за празника на Варна през 2017 г. на Морска гара, научи Varna24.bg. В решението на съда се посочва, че сумата представлява обезщетение за претърпени неимуществени вреди, изразяващи се болки, страдания и стрес, в резултат на попаднал неизгорял фойерверк в лявото й окото, клепачите на лявото око и кожата в областта на лявата лицева страна на главата по време на организирана от Община Варна празнична илюминация по случай деня на Варна.

В исковата си молба до съда жената излага, че е родена в гр. Търговище, но живее и работи като компютърен оператор в аптеки К-Крес, гр. Варна. Твърди, че на 15.08.2017 год. около 21 часа отишла с приятели на концерт на Морска гара - гр. Варна, по случай празника на града. Твърди, че имало много хора, застанали в центъра на публиката. 

Тъй като част от компанията си тръгнали, тя останала с приятелката си. Двете решили да се преместят към самата ограда на пристанището. Били на равно разстояние между двата входа на пристанището - този за пешеходци, и този за автомобили с бариера и продължили да гледат концерта от там. Твърди, че около 23,30ч. на сцената излязъл кмета на гр. Варна - Иван Портних, който обявил започването на тържествената заря.

Жената посочила също, че приятелката и Зорница снимала зарята с телефона си, а самата ищца извадила апарата си от чантата и започнала също да снима. Няколко минути след даденото начало на зарята, усетила много силен удар в лявото око идващ отгоре и цялата й глава отскочила назад. Усетила болка в лявото око, невъзможност да вижда с него. По-късно разбрала, че парче от неизгорял фойерверк било паднало върху окото й.

Изпитала много голям страх от случващото се, почувствала такава болка, сякаш окото й вече не било на мястото си. Започнала да плаче, защото много се уплашила и попитала приятелката си дали окото й е там. Тя й отговорила, че е там и всичко ще е наред. След това й дала бутилка с минерална вода, с която пострадалата изплакнала окото. След това тръгнали, за да търсят медицинска помощ, но въпреки уверенията на полицейските служители, че има линейка, те не успели да я намерят. Решили да излязат от района на Морска гара, където нямало обхват на мобилните телефони, за да се обадят на Бърза помощ.

Тръгнали пеша към военноморския музей и по пътя се опитвали да се свържат. През цялото време усещала ужасна болка в областта на окото, при пипане на лицето си виждала кръв по ръцете си. Успели да се свържат и повикали линейка, след което слезли обратно до светофара на басейна, за да ги намери по-бързо линейката. Заради болката не можела да стои изправена на краката си. Линейката пристигнала след около 15-20 минути и часът бил около 24ч. Отвела ги до Очна болница.

По лицето си имала рани и кръв около лявото око и продължавала да не вижда, чувствала ужасен страх и невъзможност да направи нещо. В Очна болница било установено, че има барут в окото и трябва да го извадят. След обстойния преглед и заявили, че състоянието й е много тежко и трябва да остане в болницата за лечение. Плачейки попитала лекарката дали ще се оправи, а тя замълчала. В този момент зрението на лявото й око било 0%. Пред кабинета я чакали полицаи и разследващ служител от Първо РУ, които взели показания. Вечерта жената си купила изписаните лекарства и се прибрала у дома, а на сутринта се върнала в Очна болница. Там била приета в тежко състояние като пациент, а лекарите установили, че има огромен кръвоизлив в задната част на окото, разкъсвания на мускулите на окото, на ретината, ириса, роговицата и веднага назначили лечение. 

Тогава припаднала от болка и стрес. Престояла 7 дни в болницата на системи, като не й било разрешавано да става. Болката била нетърпима, приемала болкоуспокояващи, преглеждали я различни лекари по няколко пъти на ден. В първите дни нямала никаква видимост с окото. Постепенно зрението й леко се покачи на 10 %. Пострадалата споделила, че шока от случващото се и страха за зрението и живота й занапред, били неописуеми, живота й се сринал за 5 секунди, нямало прогнози и надежди, че положението ще се оправи, още повече, че сама виждала в момента през това око - с 10% зрение.

Твърди, че за нея било шокиращо, стресово и трудно в такъв момент да си представи как ще живее така занапред, дали ще може да продължи ежедневните си дейности, работа, комуникация с хора, четене, шофиране, виждане на околния свят, изобщо всичко, дори най-елементарните дейности като да стигнеш сутрин до банята и да си измиеш лицето, дали ще може да се справя без някой все да й помага за всичко това, дали няма да е в тежест на хората около нея, дали ще може да работи, да се чувства като пълноценен човек. Била изписана след 7 дни в Очна болница с 10% зрение, дали й болничен лист за 30 дни. Прибрала се при родителите си, които се грижели за нея, като през седмица идвала на контролни прегледи във Варна.

В края на месец септември 2017г. зрението й било 20% и в края на месец октомври се върнала на работа в аптеката като компютърен оператор. Твърди, че през месец ноември била на контролен преглед, като зрението й било 30% от възможни 100%, а според лекарите, които посетила, това е максимума, който може да възстанови окото й. Жената споделя още, че дори и след почти година от инцидента, шока и страха от бъдещето стават все по-големи.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: