Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Комунистите са избили родата на Райна Княгиня, Иван Вазов, Бачо Киро и други революционери
Автор: Екип Ruse24.bg 14:48 / 03.02.2019Коментари (15)1529
©
Питате ли се, къде са изчезнали известните родове на революционери и будители от нашето Възраждане? Отговорът е изключително тъжен.

Четиримата сина на Райна Княгиня, за която на 20 април всички се надпреварват да пеят "Кой уши байряка" са или убити веднага след 9-ти септември или умират в лагерите.

Внукът на Бачо Киро - героят от април 1876 г., генералът от пехотата Теодоси Даскалов е осъден от т.н. Народен съд и разстрелян на 1 февруари 1945 г.

Племенникът на Иван Вазов - д-р Иван Кирков Вазов е осъден на смърт от т.н. Народен съд и разстрелян на 1 февруари 1945 г.

Генерал Владимир Вазов е репресиран и издъхва на 25 май 1945 г. в Тетевен, а гробът му е заличен. Двама от синовете на генерала също са репресирани.

Внучката на баба Тонка е разстреляна със съпруга си 2 срещу 3 ноември 1944 г. край Русе.

Истината за "народния съд" трябва да се знае и да се повтаря на поколенията, за да не допускат никога повече подобни създания да застават начело на която и да е държава, да не говорим за България.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"След разгрома на Германия в съответствие с чл. 5 на Парижкия мирен договор и под надзора на Съюзната контролна комисия в София (състояща се от представители на САЩ, СССР, Великобритания и Франция ), на базата на "наредба-закон за съдене от Народен съд виновниците за въвличане България в Световната война срещу съюзените народи и за злодеянията, свързани с нея", се създава трибунал. Народният съд е одобрен от Регентския съвет, а впоследствие и от от споразумението на четирите Велики сили от 8 август 1945 г. в Лондон. Създаването му е потвърдено и от декларация на Общото събрание на ООН от 11 декември 1946 г., както и от Женевската конвенция от 1949 г. в защита на жертвите от Втората световна война. В международен план никой никога не е отричал легитимността на Народния съд и не го е обявявал за престъпен."
0
 
 
В никакав слуцхаи не оправдавам комунистите, обацхе не забравиаите колко булгари биаха избити преди 1944 год
+3
 
 
Най добрия комунист е мъртвия.Всички червеногъзи тролчета -русофили са подръжници на убийци.Престъпна сган,която е безродна и е антибългарска.Не лустрация...кастрация трябва.
-3
 
 
е дааа ама ..... по време на социализма комунизма билета за рейса беше 6 стотинки :) ..... само този факт оправдава разтрелите :) ..... ами кебапчетата ..... ами кюфтетата .... ами вагон ресторанта на бджто ..... какво ли щяхме да правим ако не беше комунизма :) просто не ми се мисли ..... сигурно щяхме още да си светим с кандилото :)
на 02.02.2019 г.
+2
 
 
Еми да и не само! Преценили са мекеретата кои са будните,дейните и можещите и след като не са се разпознали в тях са ги избили и то логично за да не ги свалят. Резултат има 80 години ни управляват комунисти,края е далече!
0
 
 
Червените, без значение дали кхмери, болшевики или обикновени шумкари, винаги са били най-големите страхливци в историята. Страх и постоянни мисли "ами ако..., какво ще стане" са причините за садизма и омразата им към всичко родно, човешко и духовно. Ако турците мразеха толкова силно българите колкото съветските слуги, след онези 500 години нямаше да е останал не просто жив българин, а даже гроб и спомен за българин. Заглавието на тази статия обяснява защо преди 75 години в България бяха институционализирани простотията и некадърността. Ако си герой, обичащ страната и народа си - под ножа, ако си продажно мекотело - на власт.
0
 
 
А децата на тези които са изпълнявали присъдите /палачите/ сега ни управляват и всяка вечер ни ги давата по телевизора.
+3
 
 
Комунисти,трябваше да затворим поне 100000 след промените!!! Как не се намери един кабинет поне досиетата да разкрие, и да направи една лустрация!!! Истината е че си оставаме едни треторазрядни руски подлоги!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: