Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Фелдшерката, която трогна цяла България, проговори за чудото с близнаците!
Автор: Екип Ruse24.bg 11:11 / 26.12.2018Коментари (0)874
© бТВ
"Просто си върша работата, никога не съм го приемала като някакво геройство" – така фелдшерката от спешния център в Стражица Илиана Петрова вижда израждането на близнаци в линейка от преди няколко месеца. Историята е невероятна и заради това, че майката даже не е знаела, че очаква и второ дете, предава bTV.

"Ражда Калина и аз й честитя, обслужих бебето и започнах да й говоря (…) Тя ми вика: "Ама, докторке, аз напъвам", казвам й: "Спри, ще изродим плацентата в болницата". В един момент поглеждам към нея и виждам главата на второто дете, което тръгва. Ние се движим с много голяма скорост…", разказа Илиана.

Така се стига до чакане, а, макар и рядко – и до агресия. "Ако има система, в която да се наказват неправомерните ходения на "Спешна помощ" до даден адрес, то нещата ще се оправят", смята Илиана.Спрели и междувременно догонилите медицинския автомобил близки помогнали. Второто бебе обаче не изплакало, наложило се да го реанимира на място: "Работила съм в дом за деца с душевни недъзи. Знам, че липсата на кислород при ражданията води до големи увреждания. Може би майчиният ми инстинкт съхрани и бебето, и майката, и мен".

Днес близнаците са здрави, родителите са изключително благодарни.

По думите й такива раждания има по няколко на година. За селищна система 22 населени места, отдалечени на големи разстояния и с лоши пътища, има само една линейка. Хората ги уважават, но често има сигнали за дребни неща като сравняване на апарат за кръвно или пък неосигурени пациенти разчитат на тях за неща, за които обикновено човек трябва да се обърне към личния си лекар.

Тя е бивша хандбалистка, 16 години е била в армията като началник на медицинска служба, а от 12 е в системата на спешната помощ. Категорична е, че това е "най-добрата работа".

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/regioni/feldsherkata-koyato-trogna-tsyala-blgariya-progovori-za-chudoto-s-bliznatsite_news647984.html






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: