Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Колежка на брутално убитата и изнасилена журналистка Виктория показа кадри, които потресоха България!
Автор: Екип Ruse24.bg 16:03 / 24.12.2018Коментари (1)3289
Йеромонах Георги от Троянския манастир е изгонил от храма малко момиченце с аутизъм и майка му в навечерието на светите дни на Рождество. Скандалното поведение на отеца е заснето на видео и беше споделено от майката Кристина Борисова, която е журналист от русенската телевизия ТВН. В същата медия работеше Виктория Маринова, която през лятото беше жестоко изнасилена и убита. Eто какво сподели Борисова във Фейсбук:

"За изминалите 5 години никога не съм писала подобна публикация, но след случилото се, просто няма как да се въздържа от коментар. Заради дъщеричката ми!... На 16 декември с дъщеря ми и наши приятели посетихме Троянския манастир. Както повечето от вас знаят, там се намира Чудотворната икона, пред която хората се молят за здраве и изцеление. Не е случайно, че именно там потърсихме Божията сила.

Дъщеря ми - Емма - е на 5 години и е с поставена диагноза генерализирано разстройство от аутистичния спектър. Тя не говори, има известни затруднения в комуникацията, но е спокойно дете. Умее да се справя в различна обстановка, но не и според духовните лица в Троянския манастир. С много болка изписвам тези думи. Никой не иска да се сблъсква с тази част от живота - сигурна съм. Но аз съм майка. Майка на дете с проблем. И ако това да ме изгонят от заведение, защото аниматорката (например) не може да се справи с детето ми, е нещо нормално в моя живот, то това духовно лице да ме изгони от свещен храм, защото детето ми "вика и крещи", е нещо, което не мога да оставя в пространството.

Църквата е като опора за тези, които влагат надеждата си, че предстоят хубави неща в живота ни. Място, кътче, където да се помолиш тихо и да се надяваш тайничко на изцеление - че от утре детето ти ще проговори, например. Е, след това видео, може би ще ме разберете, че е трудно да повяврвам в нещо. Вече... Все пак остава Доброто, което никой не може да изтръгне от сърцето ми. Знам, че някъде там, във времето, ще дойде момент, в който Емма - моята малка дъщеричка, ще усети света по начина, по който ние го усещаме.

Без някой да я обвинява затова, че е различна. Аз съм част от майките. Майките, които се борят за правото децата да не бъдат оставени настрана, а да бъдат част от нашето общество. Защото обществото сме всички ние - без значение от поставената диагноза. Надявам се, че това видео ще стигне до тези, които трябва да го видят. Съжалявам, мила Емма, че беше и ще бъдеш свидетел на още НЕсправедливости. Възмездие ще има. Независимо дали в църквата или извън нея. Мама ще е винаги до теб! Извинявам се на всички онези, които ще ангажирам емоционално с това видео. Но..., ако го пазя вътре в себе си, просто ще се взривя. А и едва ли ще помогна на детето си. Желая весели празници на всички. Все нещо хубаво ще се случи... някога. 

На 22 декември журналистката написа, че е длъжна да публикува и официално извинение за случилото се от Величкия епископ Сионий, който е игумен на Троянската света обител. В него той заявява, че йеромонахът ще бъде наказан.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Ето, това е Българската Православна Църква след комунизъм, посткомунизъм и архиереи-доносници на ДС...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: