Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Истина е! Има държави, в които Коледа е забранена!
Автор: Екип Ruse24.bg 10:52 / 24.12.2018Коментари (0)1750
© Ruse24.bg
В много мюсюлмански държави празнуването на Коледа е забранено заради религиозни или други причини. В някои страни, ако решите да празнувате, може дори да попаднете зад решетките. Светът е Коледа, но това не е напълно точно, пише "Вести.бг". Ако сте Гринч по душа, има доста места, където по това време на годината можете да се спасите от коледната истерия. Хората в Саудитска Арабия имат ясна представа какво могат да правят и какво не. Ислямските закони далеч не включват правото на честване на коледните празници. Нещо повече - през 2013 г. страната задържа повече от четиридесет души за "Заговор на Коледа".

Не само, че хората могат да бъдат глобени за почитане на празниците, но и могат да бъдат поставени зад решетки за това. От години Сомалия също е наложила национална забрана за честването на Коледа. Местните християни, които искат да почетат Рождество Христово, обикновено поемат голям риск и празнуват тайно. Не само, че Коледа е трайно забранена в Северна Корея, но и всички религиозни практики, които не са одобрени от държавата, могат да бъдат строго наказвани от закона.

Въпреки, че Коледа не е официално забранена в Япония, управляващите не приемат деня за официален празник и той не е обявен за почивен. Това е така, защото християнството не е доминираща вяра в Япония и малко хора празнуват на 25 декември. Комунистически Китай е следващата, която не чества Рождество. Този факт обаче далеч не спира местните да търсят други начини, по които да празнуват Коледа. Сърбите празнуват Коледа. Но я празнуват по Юлианския календар - на 7 януари.

Така че, ако искате да избягате от истерията тук, можете да се спасите в съседната ни страна. А когато Коледата тук приключи, ще можете да се върнете преди истерията там да е достигнала връхната си точка. Ако все пак смятате, че и там няма да се спасите от Марая Кери, можете да изберете много по-екзотични места. В Азия например, в страни като Монголия и Тайланд, където официалната религия е будизъм, 25 декември не е нищо повече от един обикновен ден.

Още по темата: общо новини по темата: 46
18.11.2021 »
03.01.2019 »
03.01.2019 »
02.01.2019 »
02.01.2019 »
01.01.2019 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Бюджет 2024
Масови протести срещу цените на горивата
Природни стихии
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: