Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Швеция разочарована за F-16: Предложихме ви 10 нови Gripen-a
Автор: Екип Ruse24.bg 12:46 / 23.12.2018Коментари (13)1166
©
Швеция е разочарована от решението на България да се откаже от закупуването на самолетите Gripen.

В петък вечерта Министерството на отбраната обяви, че ще иска мандат от правителството и Народното събрание за преговори със САЩ за закупуване на изтребители F-16.

"С голямо разочарование и тревога научихме за намерението на българското Министерство на отбраната едностранно да прекрати преговорния процес с Швеция за закупуване на изтребители", бе позицията на страната по въпроса.

Позицията на Швеция е подписана от Йоаким Валин, директор "Експорт и международни отношения" на шведската агенция за отбранително имущество. Той водеше преговорите с България за продажба на самолетите Gripen.

"В рамките на ясно дефинирана тръжна процедура, съдържаща набор от прецизни критерии, българското Министерство на отбраната е стигнало до заключение, че Gripen е най-способната платформа по отношение на оперативната ефективност. В допълнение, шведската оферта е значително под зададения бюджет, одобрен от българския парламент, като по този начин оставя съществен резерв за покупката на оръжия и оборудване, включително и такива, за които се искат лицензи от САЩ. Придобиването на такива лицензи никога не е представлявало пречка за другите страни членки на НАТО, които летят на Gripen", гласи още позицията на Швеция.

Тя предложи на България 10 нови изтребителя, напълно съвместими с НАТО и напълно в съответствие с техническите и оперативните изисквания, както и със зададените от страната бюджет и срокове за доставка.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Какво му разбира физкултурната кратуна на Цветан Цветанов от бойни самолети.Но си уреди личния бюджет за доста години на ред.От това по-голяма корупция здраве му кажи.На 100% процента и "Шкембе войвода" се е облажил.Сега ще се скъсат да ни обясняват, колко компетентна е комисията, която те си избраха.
+1
 
 
F-16 е най правилния избор за нашето ВВС. Грипен не имал никакъв боен опит.F-16 е участвал във всички военни конфликти след Виетнам.Има много модификации и на България е предложена последната.За нашата страна е най добрия вариант.Ние не сме дорасли за Еврофайтер или Ф22 или Ф35 ,дори Хорнет-а е по скъп вариант и подходящ за палубна авиация.Още повече избора на F-16 е пръст в гъ*ъ на русофилистични боклуци и льотчика-президент.Иначе келеша ,като е учил в САЩ на какви самолети го "возиха" ?Или иска Грипен само да не е американски!!!И на всички дето реват,че F-a бил стар...Ами ония космически СОЮЗи дето летят руснаците от кои години са технология ?
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 23.12.2018 г.
-1
 
 
Голяма мъгла наложиха правителството за избора на самолет. "Самолетът, който ние предлагаме е на въоръжение в момента, самолетът, който предлагат конкурентите от САЩ не е на въоръжение в нито една страна. Той е само на хартия", казва вицепрезидентът на "СААБ". Явно става дума за F-16V, познат като работен проект F-16-Block 70, с който ни залъгват от правителството - на колосална цена и с доставка след няколко години. Ще стане така, че като бързаме - ще получим уж ново, но морално остаряло. Даже заводът, който ще го произвежда в Южна Каролина - още не съществува. И накрая - янките изискват 100-процентово заплащане след сключване на сделката, въпреки че нашитеи държат на разсрочено плащане. Доставка веднага предлагат само Юрофайтър и Грипен.
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 23.12.2018 г.
0
 
 
Ф-16 е от началото на 1978г. Колко ще е нов, като имат на склад 2400 бр. като резерв на ВВС и продават от тях. Скоро стана ясно, че преговарят с Индия да изнесат завод там точно този модел. Едномоторен, с изключителни капризи при кацане с много аварии при тази маневра. Много скъпа подръжка и то закаран на мест.
+5
 
 
Това F-16 май толкова е дърто, че едвам крета на патерици. Пак се наведохме...
0
 
 
За сметка на това ще си купим самолети по- стари от МиГ-29.
0
 
 
нали правителството са големи еколози в борбата срещу старите коли,защо взимат стари бараки на по-висока цена от новите...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: