Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Енерго-Про пропищя: Държавни ВиК оператори ни дължат милиони
Автор: Екип Ruse24.bg 17:03 / 04.12.2018Коментари (0)1479
©
Общински и държавни дружества от водоснабдителния сектор са сред най-големите длъжници на Енерго-Про. Незаплатени суми за милиони левове за използвана електроенергия сериозно затрудняват оперативната работа на електроснабдителното и електроразпределителното дружества от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна.

В търсене на решение по проблема, членове на Управителния съвет на компанията инициираха поредица от срещи с представители на КЕВР, Министерство на енергетиката, Министерство на регионалното развитие и благоустройството и други институции. Представителите на ЕНЕРГО-ПРО предоставиха подробна информация и потърсиха съдействие и подкрепа за предотвратяване на рисковете, свързани с доставката на електроенергия, които са следствие от натрупаните и незаплатени задължения на нередовните длъжници.

Независимо от положените усилия до момента, преговорите между компанията и ВиК операторите за намиране на решение не дават реален резултат. Натрупаните дългове сериозно затрудняват оперативната работа на ЕНЕРГО-ПРО и ощетяват изрядните клиенти на компанията, които си плащат тока редовно. Неразплатените суми за доставена електроенергия лишават от възможност електроразпределителното дружество да извършва необходимите инвестиции за подобряване качеството на доставката на енергия и обслужване на клиентите. Заради забавените и нередовни плащания от страна на големите длъжници, ЕНЕРГО-ПРО търпи финансови загуби, които не са отразени в цените за разпределение и доставка на електроенергия.

ЕНЕРГО-ПРО разчита на съдействие, разбиране и открит диалог с всички заинтересовани страни за съвместно и справедливо разрешаване на критичната ситуация и възстановяване на нормалните разплащания за доставена и използвана електроенергия от ВиК операторите.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: