Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Цацаров с остри думи към варненската прокуратура в "Шоуто на Слави"
Автор: Екип Ruse24.bg 15:20 / 23.11.2018Коментари (5)1458
©
Вчера главният прокурор Сотир Цацаров гостува в "Шоуто на Слави". Слави Трифонов му зададе редица въпроси на зрители. 

Статутът на главния прокурор е контролиран от парламента. Няма нито едно действие на прокуратурата, което да не подлежи на нечии контрол. Това заяви в студиото на "Шоуто на Слави" обвинител номер 1.

"Всеки прокурор може да ми повдигне обвинение. Това не ми изглежда логично, точно поради тази причина, според мен е добре да се работи за механизъм, който да доведе до създаването на независим работещ начин за повдигане на обвинение към който и да е от тримата големи. Това касае както мен, така и двамата ми колеги председатели на върховни съдилища. В момента има такъв механизъм, но няма необходимите гаранции в него", добави той. 

"По време на моя мандат са обвинени министри, заместник министри и други фигури от политическия живот. Не мисля, че мандатът трябва да се мери по това колко фигури са били обвинени, а за колко от тях обвинението е издържало в съда. Има обвинени висши политици, ще има и още обвинени висши политици. За да може прокуратурата да прави годни разследвания, трябва да й бъдат представяни точни и ясни оперативни данни от МВР и ДАНС. Прокуратурата не разкрива престъпление, а съставя обвинение. Третият елемент е съдът.", каза още Цацаров 

Слави прочете и въпрос на зрител от Варна. Зрителят попита: "Защо всички обществени поръчки се печелят все от "Хидрострой" и защо няма действия на прокуратурата срещу "ТИМ". На което главният прокурор отговори така: "Варненската окръжна прокуратура от много време не е имала силно дело за корупция. Ако колегите ме слушат, е добре да си помислят, защото дължат отговори на своите съграждани. Разследванията по места се водят от съответните прокуратури. Не ме карайте да поема отговорност за ставащото във Варна."

Припомняме, че в сряда в предаването гостува премиерът Бойко Борисов, а Трифонов също му зададе различни въпроси, изпратени от зрителите на предаването.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.11.2018 г.
0
 
 
Въпроса на зрителя за Вална беше брутално тъп, а отговора нямаше как да стане по-умен. Цацата прехвърли, като пу...ка към варненската прокуратура, а всъщност той е миндила. Хидрострой получава поръчките не на местно, а национално ниво, това варненските галоши би трябвало да го знаят. Относно другите трябваше да питат Бойко, а не Цацуран
-1
 
 
цацаруффф .... по лична твоя команда тотев беше обвинен за глупости :) ..... логично всичките ти обвинения падат в съда :) ...... има ли статистика колко струва на държавата тази ти политическа прищявка :)
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 23.11.2018 г.
+1
 
 
Каквото и да ни обясняват - ясно е, че всички са оплетени като свински черва. Обвинения, осъдени - това са по-скоро изключения, отколкото норма в държавата.
Aнонимен
на 23.11.2018 г.
0
 
 
Общи приказки, остри думи а мерки защо не е взел, не каза!! Учиндолеца голям пиар направи на властта с тези интервюта, захлеби от системата и той!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: