Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Наркотици в основата на голямата трагедия с баща и дъщеря в Брястово
Автор: Екип Ruse24.bg 16:22 / 05.10.2018Коментари (0)1796
© Монитор
Два трупа - на 17-годишно момиче и 62-годишния й баща хвърлиха в паника жителите на новозагорската село Брястово, на зловещата гледка се натъкнал кметът Станко Стоянов след сигнал, че наскоро пенсиониралият се служител в енергийно дружество Йонко Петков от два дни не бил излизал от дома си.

Селският  управник намерил по обяд в четвъртък първо трупа на Моника, който бил завит с одеяла върху кревата й в бащиния дом накрая на Брястово. Час по-късно,след пристигането на оперативно-следствената група от РУ "Полиция“ – Нова Загора криминалистите открили и тялото на Йонко, увиснало на кука в гаража.В същото помещение намерили лопата и брадва, по чийто метални части имало кървави следи.

По първоначални данни смъртта на бащата и дъщерята  е настъпила  на 3 октомври, все още не са готови резултатите от съдебно-медицинската експертиза.От сливенската окръжна прокуратура , където е образувано досъдебно производство потвърдиха, че в дрехите на Йонко Петков е намерена предсмъртна бележка с подробности около разигралата се трагедия.

В Брястово, където живеят едва 312  души са категорични, че иначе кроткият и добродушен Йонко не е издържал на проточилия се от три години тормоз от страна на щерката, която била под влияние на все по-силни наркотици. Преди десетина дни Петков за пореден път споделил с кмета, че е "вдигнал ръце“ от Моника. Чудел се дали да не я заведе на психиатър в радневската болница. Оплакал се, че все по-често при отказ да й даде пари тя хвърля по него чинии и ножове, на няколко пъти го били виждали с изподрано лице.

Заради тормоза преди половин години майката на Моника, 60-годишната Венета Тончева си събрала багажа и заминала да живее в Стара Загора при двете си по-големи щерки Димитрина и Калина. Останалият сам Йонко Петков всяка заран карал дъщеря си с кола до Нова Загора , където  тя учела в професионалната гимназия по техника и технологии "Атанас Димитров“ и дори ходел да я взема обратно след края на часовете. Жители на Брястово разказват, че още на 26 септември от училището позвънили на Петков, за да разберат по каква причина Моника не идва там. Човекът споделил пред приятели, че ден по-рано й дал последните си пари и тя се запиляла в неизвестна посока. Директорът на ПГТТ "Атанас Димитров“ Станка Динева само потвърди, че момичето е било в единадесети клас със специалност "Компютърни техники и технологии“ и побърза да прекрати телефонния разговор. Неофициално от регионалния инспекторат в Сливен обясниха, че в петък в Нова Загора е бил изпратен екип от психолози, който да се срещне със съучениците на убитото момиче.

Поемните лица коментират, че смъртта на Моника е била в резултат на няколко удара по темето, те били нанесени най-вероятно с металните части на лопатата и брадвата, които са намерени в гаража край трупа на Йонко.

Преди да се самоубие бащата завил трупа на дъщеря си с одеяло и притворил входната врата на къщата, но не я заключил. Никой не е чул скандала защото съседите този ден били в Нова Загора.

"Всички знаеха , че Моника се друса и затова предпочитаха да я избягват. Тя дружеше повече с няколко циганчета, които също шмъркат и се боцкат. Знаехме, че напоследък бяга от училище, но какво можехме да направим, след като й баща й не смееше да се скара…“, коментира връстник на убитата тийнейджърка от Брястово.

В дневника на личната й страничка във Фейсбук нейна приятелка написа: " Обичам те, не успях да ти го кажа нито един път... Лудо, лъчезарно и забавно момиче. Думи не стигат да опиша какво е чувството, защото никога не съм си представяла, че с теб може да се случи точно това. Спомням си, когато се запознахме в 5 клас, не се харесвахме изобщо, но не след дълго намерихме начин да общуваме и се сближихме. Карахме се, не сме си говорили много, оставяхме се, но не за дълго. Спомням си, когато се прибирахме заедно от училище и ходихме по магазините…Спомням си те... Усмихната, забавляваща се по собствен начин, може би понякога неразбрана от другите, но теб не те беше грижа кой какво мисли. Живееше си за мига, силно, дразнещо човече. Дребно, но вредно, хаха.. Обичам те... За първи и последен път. Почивай в мир, сладка...“.

Източник: Монитор






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: