Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Успешен сезон и добра работа на институциите отчете Валери Симеонов
Автор: Екип Ruse24.bg 16:18 / 20.09.2018Коментари (1)755
© Ruse24.bg
Успешен туристически сезон и отлична работа на институциите във Варна отчете при посещението си в морската столица вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов, предаде репортер на Varna24.bg.

Ръстът на приходите от обороти по Северното Черноморие само за трите месеца на активния сезон е в размер на 34 млн.лв. 

От МВР отчитат намаляване на нарушенията и престъпността за лятото. С 20-25% по-малко са грабежите, а с близо 50% повече са разкритите престъпления този сезон. С 50% по-малко са и икономическите престъпления по отношение защита на интелектуалната собственост. Конфискуваните стоки в курортите и Варна са за 1 млн.лв., докато през миналия сезон те са били за 2 млн.лв., каза Симеонов. 

Сериозни били заслугите при съвместните проверки между органите на МВР, НАП и РЗИ.

Положителни резултати отчитат и от пожарната във Варна. Регистрирани са само 5 по-сериозни пожара на територията на курортите и града, при които няма жертви и сериозни материални щети. 

Освен 34 млн.лв. ръст на приходите, от НАП отчели 8% ръст на приходите от данъците от началото на годината, а приходите от ДДС за трите месеца на туристическия сезон са с 19 млн.лв. повече за областите Варна и Добрич. 

Със съдействието на полицията се проверяват доходите на стопаните на 302 луксозни автомобила.

Има внесени с 24 млн.лв. повече от осигуровки на заетите в туристическия сектор и 8 млн.лв. повече от ДОД. 

64 са запечатаните заведения след проверките на приходната агенция по Северното Черноморие това лято, а 10 са приключилите административни дела. 

За периода от началото на годината НАП Варна е внесла в държавната хазна със 135 млн.лв. повече приходи от 2017 г., каза още вицепремиерът. В същото време три пъти е намалял броя на административните нарушения.

Митничарите са заловили 7 тона нелегален алкохол край морето при няколко свои акции това лято. Отчетен бе и ръст на конфискуваните цигари без бандерол. 

По информация на КЗП има спад на наложените актове в сферата на туристическите услуги. 20 такива са били издадени в некатегоризирани обекти. 

По данни на РЗИ няма завишаване на допустимите норми на замърсяване на морската и питейната вода във Варна и областта. При съвместни проверки с БАБХ в кухни на заведения и места за настаняване няма сериозни нарушения.

При акция "тишина" са проверени 98 обекта по Крайбрежната алея, в града и в курортите. При тях са констатирани 148 нарушения, при които са дадени предписания. Това означава, че 50% от нарушителите са имали повтаряемост в констатираните нарушения, каза Симеонов. Според него след неговата проверка по Алея първа няма постигнат траен ефект. 

До момента е издаден само един акт във връзка с наднормени децибели и една заповед за спиране на озвучаване. Въпреки това, Симеонов отчете, че шумовото замърсяване на територията на Варна и Добрич е ограничено спрямо миналата година. 

От Инспекцията по труда в града са констатирали нарушения, свързани с неспазването на смени и графици, но това било обяснимо и разбираемо според Симеонов, предвид огромната липса на работна ръка и необходимостта ангажираните в туризма да работят извънредно.

По-малко нарушения това лято отчели и от БАБХ. Служителите на инспекцията са извършили 1600 проверки, след които са съставени 35 акта. Миналата година при 1100 проверки са съставени 45 акта. 6 заведения са били запечатани за неспазване на хигиенните изисквания това лято по Северното Черноморие, докато за миналата година броят им е бил 16. Конфискуваната негодна за консумация храна тази година е 300 кг., при 400 кг. за миналата година. 

Повече вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Трябва да си минал през мътните години на нелегалната мрежа за разпространение на видеофилми, тиражирани в стотици и хиляди екземпляри, след което да създадеш собствена телевизия, та да създадеш и собствена мрежа от заведения, хотели и т.н., както и собствена "патриотична" партия, па да станеш и народен "депутатин"... Ама да не си помислите, че имам предвид Валери Симеонов? Не, само давам пример за едно 30-годишно явление.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: