Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Започна изграждането на новата кейова стена в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 13:16 / 20.09.2018Коментари (0)989
©
Началото на рехабилитацията на кейовите стени на пътнически терминал "Русе-център" бе поставено, предаде БТА. Ще се подобрят и навигационните условия на три корабни места, създавайки възможност на пътнически плавателни съдове да акостират на участък с дължина 480 метра целогодишно. Дейностите ще бъдат извършени по проект "Развитие на поречието на река Дунав за по-добра свързаност на Еврорегион Русе - Гюргево с Паневропейски транспортен коридор номер 7" по програмата за трансгранично сътрудничество "Интеррег Румъния - България 2014-2020 г.", съобщават от общинската управа в крайдунавския град.

Той е с продължителност 30 месеца и включва комплекс от дейности, насочени към осигуряването на безопасен транспорт чрез подобряване на водните пътища на река Дунав. Ще бъде изграден кей от страна на община Гюргево, която е другият партньор по проекта. Ще бъде развита и зоната около канал "Свети Георги". Общата стойност на проекта е близо 14.4 млн. лева. Безвъзмездните финансови средства за община Русе са около 8.8 млн. лева.

Мащабният проект е част от местните политики на Русе и Гюргево, целящи подобряване безопасността на навигацията по Долен Дунав. С този проект кметството в Русе продължава дейностите по пълното преобразяване на крайбрежната ивица на града. По оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020 г. вече се изпълняват два големи проекта - "Интегрирана система за градски транспорт на град Русе - 2 етап" и "Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих". Така общата инвестиция с европейско финансиране в района на крайбрежната ивица възлиза на близо 26 млн.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: