Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
В Русе предстоят мащабни инвестиции във ВиК инфраструктурата
Автор: Екип Ruse24.bg 17:45 / 20.08.2018Коментари (0)890
© Ruse24.bg
Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) работи за повишаване на административния капацитет в отрасъл ВиК и през настоящия програмен период. 85 представители на ВиК отрасъла вече обсъдиха нормативната уредба, бизнес планирането и ценообразуването при ВиК услугите на семинар в София. В първата част на форума бяха разгледани и анализирани договорите между асоциациите по ВиК и ВиК операторите, както и подробните инвестиционни програми, които ВиК дружествата изготвят. Участниците бяха запознати с европейските директиви, свързани с управлението на водите, законовите и подзаконовите нормативни актове и прилагането на правото на Европейския съюз в България, предаде БТА. 

Ценообразуването и бизнес планирането бяха сред представените теми във втората част на форума. Специално внимание беше обърнато на темата, свързана с инвестиционното планиране в отрасъл ВиК. С европейски средства предстои стартирането на мащабни инвестиции във ВиК инфраструктурата на територията на 14 административни области в страната, обслужвани от един ВиК оператор. Това са областите Бургас, Варна, Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Перник, Пловдив, Русе, Силистра, Сливен Смолян, Стара Загора, Шумен и Ямбол. 

Обектите, които ще бъдат финансирани, са определени с изготвянето на Регионалните прединвестиционни проучвания (РПИП) от МРРБ. За първи път проектите ще се изпълняват от ВиК операторите като бенефициенти, което поставя на преден план необходимостта от непрекъснато повишаване на квалификацията и професионализма на персонала. По време на форума на участниците бяха представени основните етапи от подготовката, обхвата и целите на РПИП, свързани с постигане на съответствие с националното законодателство и европейското право в областта на питейните води, отвеждането и пречистването на отпадъчни води.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: