Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Командировани полицаи са настанени в хотел на обвиняем по делото за суджука
Автор: Екип Ruse24.bg 14:52 / 31.07.2018Коментари (0)1135
© Дневник
Полицаи, командировани за опазване на обществения ред в района на курорта Албена, са били настанени от кмета на Балчик Николай Ангелов в хотел, собственост на един от четиримата обвиняеми по делото срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, обвинен, че е искал от името на премиера безплатни суджуци от добрички бизнесмен. Информацията на "Дневник" беше потвърдена, след като в отговор на зададени въпроси от МВР уточниха, че командированите полицаи действително нощуват в хотел "Добруджа" в с. Кранево.

Справка в Имотния регистър показва, че той е собственост на Петър Малджиев - четвъртият обвиняем по делото, по което към наказателна отговорност бяха привлечени вече бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов (Суджука), бившият директор на Областната дирекция на МВР в Добрич Веселин Колев и директорът на Областна дирекция по безопасност на храните в Добрич Розалина Брайкова.

В хода на разследването по случая със суджука бе установено, че Малджиев е заплашил с убийство двама от свидетелите по делото, за да оттеглят вече дадени показания срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов и Веселин Колев. По тази причина съдът наложи на Малджиев мярка за неотклонение "подписка".

Информация за това, че полицейски служители са настанени в хотел на обвиняем по делото, свързано с Мартинов, бе публикувана още преди месец в регионалното варненско издание RNS. Във връзка с тази публикация "Дневник" изпрати до пресцентъра на МВР няколко въпроса, от чиито отговори трябваше да стане ясно настанявани ли са действително служители на МВР в хотела на Петър Малджиев и какъв е техният брой и кой е направил избора на хотела?

Няколко дни след като въпросите му бяха изпратени Пресцентърът на МВР поиска те да бъдат зададени със заявление по Закона за достъп до обществена информация, което отложи даването на отговори с повече от две седмици. В крайна сметка от получената справка стана ясно, че Областната дирекция на МВР в Добрич, на която е било възложено настаняването и храненето на полицаите, командировани в курорта Албена през лятото, не е правила разходи за тази дейност.

Едва след тези обяснения в справката на вътрешното министерство се уточнява, че настаняването на полицейските служители е станало "по реда и за сметка на община Балчик".

По тази причина допълнителни въпроси бяха изпратени и до пресцентъра на местната администрация. Те трябваше да изяснят по каква процедура е бил избран хотелът Петър Малджиев за настаняването на полицейски служители и каква е сумата, изплатена от местния бюджет за нощувките и изхранването им?

Отговор обаче не последва в продължение на цяла седмица. Едва след неколкократни напомняния миналия петък от община Балчик отговориха кратко, че кметът Николай Ангелов е в отпуск и не знаят кога ще се върне на работа.

От обвинителният акт срещу Живко Мартинов, Веселин Колев, Розалина Брайкова и Петър Малджиев стана ясно, че те са действали на принципа на организирана престъпна група.

Мартинов беше обвинен, че е упражнявал натиск върху бизнесмени в Добрич като използвал името на премиера Борисов, за да получи облаги, сред които различни суми пари, 4 тона суджуци, 60 килограма филе "Елена" и телешка пастърма.

Бившия началник на Областната дирекция на полицията в Добрич Веселин Колев беше обвинен за това, че е отправил закана за убийство срещу един от основните свидетели срещу Мартинов. Със същите обвинения към наказателна отговорност беше привлечен и Петър Малджиев, собственик на хотел "Добруджа".

Розалина Брайкова получи обвинение за това, че е нарушила служебните си задължения, като издала заповед за спиране на експлоатация на обект на дружеството, чийто собственик е човекът, който е подал сигнал до прокуратурата за извършваните от Живко Мартинов престъпни дейности.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: