Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Дъщерята на убития доцент в потрес от онова, което видяла първа, баща й бил неразпознаваем
Автор: Екип Ruse24.bg 09:37 / 05.07.2018Коментари (3)2482
Съпругата на убития доцент Ирена и децата й се чудят как ще продължат живота си и как ще гледат хората в очите оттук нататък. Те не знаят и кога ще е погребението, въпреки че им звънят хора от цялата страна, защото първо трябвало от прокуратурата да наредят от Съдебна медицина да освободят трупа. Лично шефът на Селскостопанска академия проф. Васил Николов им се обадил да поднесе съболезнования. Във вторник отишли до Четвърто районно в Пловдив да подадат молба, за да им бъде върната колата "Фолксваген Поло". Вместо това синът Николай, който също е учен в Института по растителни генетични ресурси в Садово, бил разпитан от полицията.

От прокуратурата са категорични, че версията за изпити срещу секс и пари е водеща в разследването за смъртта на Стефан Нейков. Той е познавал 32-годишната съпруга на убиеца от 2005 г., когато тя била студентка и че още тогава двамата са имали някакви отношения. Какви по-точно, от прокуратурата не поясниха. Тогава жената, която е била състудентка на сина Николай, е завършила степен "Бакалавър". Самият Николай пред "Агенция Монитор" заяви, че не си спомня за коя от всичките му колежки става дума, защото са били много хора.

"Чрез сина му се познават. Тя е записала магистратура, прекъснала е и в момента записва отново, за да си довърши образованието. И осъществява контакт с него, за да й улесни следването. Искала е да й помага за изпитите, чрез контактите, които той има в научната общност", обясни зам.-окръжният прокурор Галин Гавраилов. Той уточни, че убитият в момента не е бил преподавател на студентката, тъй като бил от години пенсионер.

Фаталният понеделник доцентът прекарал с дъщеря си Наталия. Тя го водила на преглед при кожен лекар. Баща й бил ведър, в настроение, не говорил с никого по телефона, нито показал някакво притеснение. Не й казал да има вечерта среща с някой. Били заедно до 16,30, когато се разделили. След това доцентът се обадил на съпругата си и й казал, че от работа ще я вземе Наталия. "Защото аз съм с оперирани стави и той ме водеше и ме прибираше от работа", каза съпругата Ирена.

В 18,30 часа имал за около 5 минути среща със сина си Николай, след което следите му се губят. И на него не казал да има късни срещи извън Пловдив. Баща му отишъл на срещата с колата си "Фолксваген Поло", до която няколко часа по-късно, на бул. "Христо Ботев" в Пловдив, бил намерен жестоко пребит и впоследствие издъхнал.

Доц. Стефан Нейков имал навика да се обажда на съпругата си Ирена, ако закъснява. Винаги й звънял. Такава била установена през годините им привичка. Във фаталната вечер мъжът й не се обадил. Съпругата и децата му звънели, но телефонът му давал или свободно, или, че няма връзка с този номер, най-вероятно поради липса на обхват.

През това време доц. Стефан Нейков е имал уговорена среща с 32-годишната студентка. Трябвало да се видят близо до Спортната зала в село Оризари до Пловдив. Ненадейно там се появил мъжът на студентката, който започнал да налага пенсионера с бейзболната бухалка.

Около 20-21 часа близките му започнали да го търсят в квартала. Обиколили близките заведения, защото предполагали, че може да е седнал да гледа там мачовете с приятели. Не го намерили. Към 22 часа внукът на доц. Стефан Нейков минавал по бул. "Христо Ботев". Видял колата на дядо си "Фолксваген поло" и как около нея се суетят полицаи. Обадил се на майка си. Тя му казала: "Иви, дядо ти го няма", а той й отвърнал: "Обличайте се, видях полото на бул. "Христо Ботев", заградено с лента и има много полицаи". Наталия веднага хукнала натам с мъжа си. Когато стигнала до Военна болница, видяла трупа на баща си. Гледка, която младата жена вероятно никога няма да забрави. Цялата му дясна ръка била синя от нанесения му побой. Стефан Нейков бил облян в кръв. Имал огромна рана на главата. В колата имало много пясък и всичко вътре било потрошено.

Затова близките му предполагат, че той може да е пребит в колата си, с която вероятно е  отишъл към село Оризари и с която е върнат обратно в Пловдив. Студентката и мъжът й го зарязали на бул. "Христо Ботев" до Военна болница. Там бил намерен, облян в кръв, от минувачи извън автомобила си и издъхнал малко след пристигането на линейката. Извършителят и жена му били засечени от охранителни камери как, след като оставили пребития възрастен мъж, се разделили. 32-годишната жена тръгнала към река Марица, където изхвърлила бейзболната бухалка. Мъжът й се отдалечил в друга посока. Ден по-късно студентката завела полицаите до мястото на речния бряг и им показала къде е изхвърлила оръжието на убийството.

Очаква се мярката за неотклонение на арестувания за убийството на доц. Стефан Нейков да бъде гледана от окръжния съд в Пловдив този петък.


Още по темата: общо новини по темата: 8
26.07.2021 »
05.07.2018 »
05.07.2018 »
05.07.2018 »
04.07.2018 »
04.07.2018 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Работя за себе си,а щом работя,това е добре !
на 05.07.2018 г.
+9
 
 
...и кво стана сега...тоя ахмак шофьора ще гние в затвора...а к-***ата ще си намери друг. Всъщност напълно вероятно е на по-късен етап да бъде привлечена като организатор или помагач на престъплението,защото тя е в основата на всичко. Тя е била на зор ...тя му се е и обадила. Друг е въпроса че много преподаватели злоупотребяват и са корумпирани,но това не означава трябва да бъдат непременно убити. Вместо да набие жена си тоя глупак,той отива с бухалка срещу 70годишен...само страхливците така действат. Хеле пък и от Скутаре...много са "умни" и "смели"..сега като се усети къде се намира...и ще проклина и майчиното си мляко...ама кел файда.
+4
 
 
Това стана малко като изнасилените актриси в Холивуд, били ги ***** преди 20-30 години за роли, но самите те не помнят кой точно ги е **** и къде. А така е по-лесно, който е мъртъв той е изнасилвача. Тя казала на мъжа и, че се продавала на всички дядовци и така е взела изпитите, а той проявил висок морал, да я защити точно нея с бухалка от беззащитен дядка. Голфа е до болницата да го преслушат наистина ли е умрял и на другия ден по-лесно да го открият. Селската пръчка няма да бъде съдена за съучастие. Изобщо МВР и съдебната система в действие. ЕС нямат търпение да ни вземат в Шенген, но ние се дърпаме.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: