Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (11) | Вчера (2)
Световна футболна звезда позира с фланелка на Дунав
Автор: Екип Ruse24.bg 14:07 / 12.06.2018Коментари (0)5279
©
"Драконите" са пред прага на третия си пореден сезон в Първа лига, след като преди това изстрадаха 25 години извън елита. Да заслужи място сред трите най-добри отбора в България в неговия край пожела на "Дунав" един от най-големите голмайстори в Европа през 90-те години.

Томас Бролин бе част от националния отбор на Швеция, който стигна до бронза на Европейското първенство през 1992 г. и Световното през 1994 г. Той е и сред най-добрите нападатели в Европа, важна част от успехите на два от най-големите хитове на "Стария континент" по това време – италианския "Парма", в който играе и заедно с Христо Стоичков, и английския "Лийдс".

"Виновник" за увлечението на Бролин по "Дунав" е големият приятел на "Драконите" Кирил Евтимов, който е популярен с контактите си с редица световни звезди на футбола, тениса, баскетбола и др.

Придобилият известност и като "Човека в кадър“ бургазлия бе на посещение в Швеция през миналата седмица и не пропусна разшири кръга на популярните личности, пред които с охота представя Българи
©
я само в положителна светлина, въпреки трудните години пред родния футбол напоследък. Златан Ибрахимович, Робер Пирес, Джон Тери, Рууд ван Нистелрой, Нуно Гомеш, Давид Луиз, Людовик Жули са само част от звездните приятели на Евтимов.

Легендите на френския футбол Патрис Локо и Венсан Герен пък стискаха палци на "Дунав" в нелеката му битка за оставане в елита през миналия сезон. Сега надеждите са, че русенският тим ще демонстрира по-стабилни игри и ще затвърди далеч по-категорично мястото си в Първа лига. Нещо повече Евтимов и Бролин са убедени, че "Драконите" имат сили да се преборят отново за място в евротурнирите.

Въпреки че е от Бургас, Евтимов държи на русенския отбор, тъй като съпругата му е от крайдунавския град, приятел е с изпълнителния директор на "Дунав“ Ивайло Петков, със селекционера Малин Орачев и бранителя Петър Патев.

Междувременно той работи и за каузата си за възраждането на любимия му "Нефтохимик“ по примера на "Дунав“, който стигна от аматьорите до участие в евротурнирите само за 3 години.
Още по темата: общо новини по темата: 19
08.07.2018
06.07.2018
03.07.2018
01.07.2018
28.06.2018
24.06.2018
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: