Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
ЕГГЕД България ще спонсорира възпитателния проект "Перах"
Автор: Екип Ruse24.bg 13:14 / 26.02.2009Коментари (0)681
Проектът „Перах" е по идея на израелското посолство и се осъществява в България за втора поредна година. Възпитателният проект е насочен към подпомагането на деца с неразкрит потенциал. Те ще бъдат насърчавани от студенти, които да им помагат и постепенно да влязат в ролята на техни по-големи приятели. В замяна на работата си с децата студентите получават стипендия или академични кредити, както и ценен социален опит. Крайната цел на проекта „Перах" е да подпомогне развитието на децата и да даде своя принос към толерантността и интеграцията на различните слоеве от обществото. ЕГГЕД България ще подпомогне инициативата с парична сума на стойност 5000 лева.
Проектът „Перах" е създаден през 1974 година в израелския институт „Вайцман" от група студенти, занимаващи се с деца в нужда. Оттогава проектът е разширен и обогатен и в момента се реализира успешно на територията на повече от 20 страни по света. Днес приблизително 15% от всички студенти в Израел и хиляди деца в нужда вземат участие в него всяка година.

Тази година проектът ще стартира в началото на летния семестър на академичната 2008/09 година в София, Варна, Стара Загора. В инициативата ще се включат Софийският университет „Свети Климент Охридски", Икономическият университет - Варна и Тракийският университет - Стара Загора, а средствата от спонсорството на ЕГГЕД България ще бъдат използвани за стипендии на студентите.

„Мисля, че това е една добра международна инициатива, която е показала вече своите положителни резултати и се радвам, че и ние ще можем да подпомогнем развитието й в България" - каза изпълнителният директор на ЕГГЕД България Тодор Николов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
Лято 2024
Бюджет 2024
България в еврозоната
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: