Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Бракониерите се настървиха все повече, опитаха да убият инспектори
Автор: Екип Ruse24.bg 10:25 / 01.05.2018Коментари (3)1979
©
Проверяващ от Агенцията по рибарство и аквакултури-клон Пазарджик е бил влачен почти 5 метра от кола, с която бракониери от язовир "Батак“ се опитали да избягат, за да не им съставят акт. Случката се е разиграла посред бял ден на 25 април т.г. в курорта “Цигов чарк“ край язовира - срещу островчето, където нарушителите били спипани да ловят риба в размножителния й период с неразрешени от закона уреди или приспособления. В същото време служители на ИАРА засекли двама "рибари“ да ловят с помощта на "парашути“. Когато инспекторите се легитимирали и помолили бракониерите да предадат уредите за незаконен риболов и да останат на място, за да им напишат актове, те се метнали на колата, с която били дошли и се опитали да потеглят. В това време служителят на агенцията се опитал да им попречи, но шофьорът на лекия автомобил замахнал към гърдите му с металната стойка за въдица, пише "Монитор".  Приспособлението имало заострен преден край и само бързата реакция на инспектора го спасила от сигурна смърт. Колата с нарушителите потеглила и повлачила по земята държавния контрольор. Човекът се влачи поне 5 метра, докато не се пусна, за да не го наранят повече, коментираха летовници, станали неволни свидетели на инцидента.

Малко по-късно същия ден в Костандовския залив в местността " Дъното“ на язовир“ Батак“ са били засечени още 3 джипа с бракониери, които ловили риба също с т.нар.“парашути“, "дарачане“ или "кука-тройка“. Когато инспекторите приближили към незаконните рибари, две от колите офейкали, а водачът на третия джип тръгнал рязко срещу единия от инспекторите. За да не го смачка, проверяващият успял да се метне на предната броня, но шофьорът на возилото започнал да го върти в кръг, едва не прегазвайки контрольора. Неприятните случки с длъжностните лица, които едва не загинали, гонейки бракониери, са били заснети и предадени в полицията и прокуратурата в Пазарджик и се води разследване. По-тревожното е, че край язовира е имало много хора-рибари с каравани, палатки, цели лагери, които са гледали безучастно издевателството над държавните служители и не са реагирали. Крайно време е бракониерството да не се санкционира само по административен път, а тези деяния да бъдат криминализирани, за да имат нарушителите респект и страх от закона, коментират запознати.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Като ги знаем иараджиите колко са "честни" :)))))
0
 
 
ДАЙТЕ УЗИТА НА ПРОВЕРЯВАЩИТЕ!
+2
 
 
Като върнат смъртното наказание всичко ще си дойде на мястото,и страх от закона ще има и от служителите на реда също.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: