Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Родители се оплакват от първокласник, който системно тормози децата им
Автор: Екип Ruse24.bg 16:33 / 23.04.2018Коментари (4)1195
©
Родители на първокласници в столичното 105-о СУ "Атанас Далчев“ се оплакват от ученик, който системно тормози децата им. Те дори са наели адвокат. Според училището сензация в случая няма и са взети всички необходими мерки.

В предаването "Тази сутрин“ по bTV родители разказаха, че проблемният ученик има "силно изразени поведенчески проблеми“. Става въпрос за физическо малтретиране, гонене, блъскане по чиновете, отваряне на шкафчетата, на чантите, а родителите на ученика застават зад детето си и не желаят да вземат мерки.

Почти всеки ден имаме някаква случка с този ученик, каза г-н Тенев – баща на един от потърпевшите първолаци.

Адв. Ангел Стамболийски, който е нает от родителите, разказа, че е отправил покана към директора на училището да вземе необходимите мерките по закон това дете да бъде преместено в друго училище. "До момента няма никаква промяна от страна на семейството на това дете. Случките продължават. До момента има подадени над 18 жалби до директора, въпреки това моите клиенти и доверители не виждат никакви усилия, никакъв пряк резултат тази ситуация да бъде променена“, каза той.

Според класния ръководител Иванка Лазарова "в клас агресия не съществува“, защото тя успява да овладее положението. Проблемният ученик, по думите ѝ, е хиперактивен с поведенчески проблеми и не работи в часовете. Лазарова вече е разговаряла с бащата, с поред когото обаче учениците провокират детето му и нещата не са такива, каквито се представят. 

Пред bTV бащата г-н Кенаров заяви, че за него "всичко това е форма на конфликт между родители, които използват децата си като оръжие в тази битка. Уморен е от всичко това и е решил да не обръща повече внимание на това, което се случва“. Той е сезирал Регионалния инспекторат по образованието и Столичната община и твърди, че срещу него има отправени заплахи за саморазправа от г-н Тенев.

Мисля, че е пуснал две жалби в полицията срещу мен, отговори Тенев и разказа, че на първата родителска среща през ноември, когато срещу проблемното дете вече е имало седем жалби, разговорът е ескалирал емоционално и той е заявил, че ще на прави всичко по силите си да защити детето си.

Според зам.-директора Снежина Георгиева в голяма част от училищата в страната подобни ситуации се случват всеки ден. Тонът, по който се води разговора между родители и институции в последните месеци, "най-малкото не отговаря на добрите нрави“, смята тя. Съобразно механизма за превенция на тормоза училището е предприело редица мерки, на ученика е създаден екип за мерки за обща и допълнителна подкрепа, посещава психолог и работи с педагогически съветник. Това, което родителите искат – преместването му в друго училище, по закон няма как да се случи, предвид, че е в първи клас, каза тя.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
"на ученика е създаден екип за мерки за обща и допълнителна подкрепа" - WTF е това? След като цял клас е изревал, какъв е проблемът да се премести? Или училището ще загуби някой лев от това?
Aнонимен
на 23.04.2018 г.
+2
 
 
родителите подготвят детето за професия - мутра. учителите знаят - парата следва ученика. затворени сме в кръг, в кофти кръг.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: