Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Следовател с шокираща версия за катастрофата
Автор: Екип Ruse24.bg 16:50 / 14.04.2018Коментари (6)2808
©
Бившият следовател по разследване на катастрофи Георги Илиев допусна, че задните гуми на катастрофиралия автобус на магистрала "Тракия" са минали върху предното дясно колело на лекия автомобил, който се е ударил в автобуса. Ако имаше само съприкосновение, в никакъв случай автобусът нямаше да бъде изместен в канавката, категоричен е следователят пред bTV.

Автобусът се е движил в своето платно, с разрешена скорост. Автобусът е тежък, а леката кола е около 1 тон, така че лекият автомобил не би могъл да го изтласка, отбеляза Илиев. По думите му експертизата по случая ще отнеме не по-малко от месец и половина – два. Бившият следовател отбеляза, че инцидентът е станал при много благоприятни условия за движения – сух асфалт, със съвършено нов автобус, с отпочинали водачи.

Може би става дума за невнимание или грешка на водачката на лекия автомобил, посочи Илиев. "Не знаем по каква причина водачката на лекия автомобил е допуснала да има съприкосновение с автобуса. Не ни е известно след това съприкосновение какво разстояние е изминал автобусът до падането си и какви са били действията на водача. Не знаем също дали водачът въобще е бил в състояние да управлява след удара", заяви бившият следовател.

Ударът от лекия автомобил е причината за катастрофата с автобуса на магистрала "Тракия", каза управителят на фирмата превозвач Георги Атанасов. Според него фактите са ясни и неоспорими и не може да има интерпретации. Атанасов отхвърли категорично версиите за проблем с автобуса или с неговия шофьор. "Това е злощастен инцидент, няма как да търсим под вола теле", коментира Атанасов.

Още по темата: общо новини по темата: 29
06.12.2018 »
30.04.2018 »
24.04.2018 »
22.04.2018 »
20.04.2018 »
18.04.2018 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аман от пишман следователи и гледачки на кафе и карти действащи по примера - ЕЖК, една жена каза :-))))
0
 
 
Погледнете клиренса на автобуса.Той е много нисък и лекият автомобил няма как да се пъхне под задната гума.Единствено ако заради глупостите на водача на автобуса той е бил вече повдигнат-задните гуми са били отлепени от асфалта вдигнати-тогава вече може да стане.Но това значи ,че виновен е водачът на автобуса,а прокурватурата вече обвини жената и ще държи като магаре на мост,че само тя е виновна.За да защитят нашата фирма-на ДПС.
+7
 
 
Нека най накрая да изкажа и аз моето мнение.1.Най -искрени съболезнования на роднините на загиналите и пострадалите при вчеращният инцидент на АМ Тракия.2.Прочетох тук един материял на свидетел който е помагал в първите минути на катасрофата за изваждането на пътниците от автобуса.Той е бил в движение отзад по време на катастрофата и е видял всичко.Според мен това интервю с него е най достоверно,защото ,никъде преди,нито в сайтовете ,нито по телевизиите не казаха ,че въпросната кола се е намирала под автобуса и са я изтеглили с товарен автомобил непосредствено след катастрофата.3.Според моето скромно мнение на професионален водач с 30 год.стаж от които 14 год.с автобуси е следното:Водача на автобуса е забелязал ,че става нещо нередно от ляво с колата която го изпреварва,опитал се е да избегне удара като е дръпнал волана рязко надясно и като е видял ,че отива извън пътя,е върнал рязко наляво,което е довело до повдигане на автобуса на десните гуми,в този момент Реното влиза под автобуса и помага на центробежните сили да го изтласка в канавката.Затова няма видими ,деформации от ляво на автобуса и затова колата е помляна отпред отдясно.Модела на автобуса е висок център на тежеста ,седалките в салона са високо разположени,и дори и празен пак може да се обърне при резки движения на волана,на ляво и надясно,още повече ,че е бил с 45 пътника и с ръчен багаж вътре по моя предценка около 4 тона.Също така съмнявам се ,багажа отдолу да е бил добре разпределен,обикновенно товарят всичко от дясно от страната на вратите,за по бързо и удобно.Така ,че повечето които давате тук и къде ли не постоянно компетентни коментари как е възможно 1 тон кола да обърне 20 тона автобус,ей така възможно е особено ако го удари отдолу,законите на физиката не прощават,колата не го е обърнала,резките движения на водача на автобуса да избегне страничния удар са го повдигнали,и след това колата е влезла отдолу и му е помогнала да излезе в канавката.Може би единственото нещо за да се избегне трагедията е било водача на автобуса да натисне спирачките,или да блокира задния мост с рязко дърпане на блокажа на ръчната спирачка.Но при тази скорост,и за 2,3 секунди понякога инстинкта надделява над разума.Да отиде някой да го пита водача на автобуса помни ли какво е направил като е видял в огледалото ,че колата ,ще го удари,и тези които разследват да го погледнат автобуса отдолу по добре,там със сигурност има следи от удара с Реното,това е ,жалко за загиналите хора,лека им пръст!!!
+2
 
 
Защо да е шокираща версията на Георги Илиев? Точно тази версия най-добре обяснява защо толкова малка кола може да причини тази тежка катастрофа. И все пак само техническата експертиза може да каже най-добре.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: