Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Великденско хоро се изви на площада в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 16:04 / 08.04.2018Коментари (0)1630
©
Днес, на площада пред сградата на Общината, се проведе 28-то издание на традиционното "Великденско хоро“, организирано за поредна година от Община Русе и ФТТ "Найден Киров“. С приветствие към публиката от името на кмета Пламен Стоилов се включи зам.-кметът по комунални дейности в Община Русе г-жа Наталия Кръстева. "Нека съхраним вярата в чудото на Възкресението и да запазим добротата в себе си за един по-добър свят“, заяви г-жа Кръстева и пожела на всички здраве и благоденствие.

Публиката беше привлечена с богата концертна програма, съчетана с различни игри, конкурси и изненади. В концертната част участие взеха ФТТ "Найден Киров“ с концертен състав, младежки ансамбъл, школа по народно пеене, оркестър и солистки, ансамблите "Здравец“ при ОбДЦКИ и ФТС "Зора“ при Общински младежки дом – Русе. Със своята артистичност водещите – Ралица Константинова и Йовко Кънев, направиха празника още по-пъстър и привлекателен.

Концертната част беше допълнена от традиционните конкурси за най-красиво писано яйце, за козунаци и конкурс за най-здраво яйце-борец, в който децата винаги са най-активни. Битката за най-красиво традиционно писано яйце и най-майсторски приготвен козунак беше решена от компетентно жури.

Както повелява традицията, на Великден се завъртя и голямото Великденско хоро под съпровода на оркестър "Найден Киров“ и певици, в което, освен всички участници в концерта, се включи и русенската публика.

След концерта беше разиграна и традиционната Великденска томбола с над 100 награди, които бяха осигурени от различни русенски фирми, ресторанти и магазини. Избраните късметлии спечелиха куверти за ресторанти, ваучери за пазаруване, конфекция от русенски шивашки фирми, стоки за бита. Двете най-големи награди бяха семейна почивка или екскурзия по избор, осигурена от "Професионален домоуправител – Русе“ за г-н Павел Янков и традиционното живо агне, което и тази година беше осигурено от денонощен магазин "Ча ли“, спечелено от Катерина Гунева. 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: