Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Сестрата на Кирил Рашков бита с юмруци и електрошокова палка, държала златото в кутии от бонбони!
Автор: Екип Ruse24.bg 15:18 / 26.03.2018Коментари (14)2606
© Ruse24.bg
Окръжна прокуратура Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Йордан С., на 58 г., като подбудител и помагач, умишлено е склонил и улеснил Марин П.,на 46 г., Александър К., на 35 г., и Александър Д,. на 36 г., като извършители, да отнемат, в съучастие, чужди движими вещи от владението на другиго с намерението противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила, грабежът е в особено големи размери и един от извършителите е бил въоръжен – престъпление по чл. 199 ал.2 т.3 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс, като деянието за Марин П., Александър К. и Александър Д. е извършено в условията на опасен рецидив.

По делото е установено, че на 27 срещу 28 май 2017 г. в с. Йоаким Груево, обл. Пловдив, обвиняемите Марин П., Александър К. и Александър Д., влезли в дома на 71-годишна жена, сестра на Кирил Рашков. Наблизо, в лек автомобил, ги чакал обвиняемият Йордан С. Той предварително бил събрал информация от свой познат за живущите в дома и навиците на пострадалата.  Преди да влязат в къщата, обвиняемите Марин П., Александър К. и Александър Д., си сложили черни маски и ръкавици, като взели със себе си електрошокова палка, свински опашки и черно тиксо. Същата вечер,  към 23,30 часа, те прескочили оградата и проникнали в къщата. Първоначално влезли в една от стаите, където спял роднина на пострадалата жена.

Един от обвиняемите го ударил в тила с юмруци, а другият му вързал краката със свински опашки и въже, както и му сложили тиксо на устата. След това влезли в стаята на пострадалата жена, нанесли й побой с юмруци, удряли я с електрошокова палка, вързали краката и ръцете й с тиксо, като през това време я питали къде се намират златото и парите и ровели из шкафовете и гардеробите в къщата. Жената успяла да им каже, че има 300 лева в чантичка, която те намерили и от която взели парите. Малко по-късно обвиняемите сами открили в дома няколко кутии, от шоколадови бонбони и бисквити, в които имало златни накити,  които взели. След това напуснали дома, като прескочили оградата на къщата и се качили в автомобила, в който ги чакал обвиняемият Йордан С.

Малко след края на с. Йоаким Груево, обл. Пловдив, в гориста местност, отбили автомобили, поставили в найлонова торба ръкавиците, маските и тиксото, които заровили в земята. По пътя изхвърлили телефонните апарати и електрошоковата палка. Разпределили златните украшения на четири равни купчини, като всеки от тях взел по една, след което се разделили.

По делото е установено, че  четиримата обвиняеми отнели  множество златни медальони с нанизани златни монети, кехлибарени топчета, златни синджири с висулки, с религиозни и други изображения, мъжки златни синджири, златна корона с голям червен камък по средата и малки камъни около него, златни гривни, златни монети, златни обици, златни гердани, 40 златни английски лири и други украшения. всичко на обща стойност 457 352 лева.

Четиримата обвиняеми са с мярка за неотклонение "задържане под стража“ и се намират в датвора в Пловдив. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което са обвинени, е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тази има ли разрешително за трезор
0
 
 
За кражба от крадци: лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. За грубо погазване на правилници и закон за движение по пътищата (предумишлено убийство) на трима човека: 5 години. За груби нарушения на законите за движение по пътищата и причиняване на смъртта на 1 лице при изпълнение на служебните си задължения: 2 години и 4 месеца (все още някъде из моловете) ...... Крадеш това е опасно обществено деяние, убиваш невинни хора - биваш посрещнат с почести ......
0
 
 
КОГАТО СЕМЕЙСТВО РАШКОВИ ВДИГНАТ ГЮРЛОТИЯ ЗА ТЯХНО ОТКРАДНАТО ИЛИ ИЗЧЕЗНАЛО ЗЛАТО ТО ЗНАЙТЕ ЧЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ФАЛШИВО ЗЛАТО
0
 
 
z на крадците които откраднали от други крадци 15 години а за убийство на 3 ма 4 години евала сът на бкп велики сте как беше 45 години стигат времето е наше о йеее
0
 
 
За кражба на 500 000 в злато - 20 години затвор,а за УБИЙСТВО на трима човека от пиян шофьор - 5 години затвор !!! No coment!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: